Esbjerg KommuneEsbjerg Kommune

Fængselsbetjente skal uddannes hos VUC Vest i Esbjerg

Del

Allerede til januar træder de første elever ind i klassen på VUC Vest Esbjerg for at tage uddannelsen til fængselsbetjent og værkmester i kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Esbjerg.

Fra nytår kan du uddanne dig til fængselsbetjent i Esbjerg. Foto: Kriminalforsorgen
Fra nytår kan du uddanne dig til fængselsbetjent i Esbjerg. Foto: Kriminalforsorgen

Det bliver i et spændende studiemiljø blandt studerende fra andre uddannelser på HF og VUC Vest i Esbjerg, bare en kort gåtur fra Esbjerg banegård, at interesserede fra nytår kan uddanne sig til fængselsbetjent og værkmester i Danmarks femte største by.

”Vi ser frem til samarbejdet med kriminalforsorgen og indflytningen i Stormgade, hvor de spiller ind i det mangfoldige studiemiljø vi allerede har på VUC. På grund af den lave arbejdsløshed og deraf faldende aktivitet står vi med ledige lokaler, der nu kan fyldes med helt nye uddannelsesmuligheder i Esbjerg. Det kan vi kun glæde os over, da det samtidig spiller ind i en fælles dagsorden om at være med til en vigtig samfundsopgave, hvor vi skaber faglærte, både ift. de områder hvor vi pt. mangler arbejdskraft, men også med henblik på at få givet uddannelse til dem, der af forskellige grunde ikke har påbegyndt eller har gennemført en uddannelse,” siger Frauke Siemer Jørgensen, rektor HF & VUC Vest.

Hør mere allerede lørdag

Underskriften er sat, og papiret er knapt tørt, før unge og andre interesserede fra det syd- og sønderjyske kan søge om optagelse på den nye fængselsbetjentuddannelse i Esbjerg. Allerede lørdag 8. oktober 2022 kommer kriminalforsorgen forbi med deres rekrutteringslastbil, så er du interesseret i at høre mere om uddannelsen til fængselsbetjent og værkmester, så er det bare med at møde op på Torvet i Esbjerg fra klokken 10-16.

Læs mere om rekrutteringslastbilen her.

”Det er en rigtig god nyhed, at der nu er fundet gode lokaler til kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Esbjerg. Vi arbejder løbende på at få nye, spændende uddannelser med gode jobmuligheder til kommunen, og med de nye pop-up-uddannelser fra Kriminalforsorgen får vi endnu et uddannelsestilbud, som kan være med til at tiltrække og fastholde unge og styrke Esbjerg som studie- og uddannelsesby,” siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Tag hele uddannelsen i nærområdet

Kriminalforsorgens uddannelsescenter i Esbjerg oprettes som en såkaldt pop-up-afdeling, som oprettes i en by et kvartal, hvorefter den rykker videre til en anden by. Der bliver plads til ca. 25 elever i klassen i Esbjerg, men skulle der vise sig en endnu større interesse for uddannelsen, vil det være muligt at udvide kapaciteten.

Eleverne på holdet kan uddanne sig til fængselsbetjent og værkmester, og tage hele uddannelsen i lokalområdet. Skoleperioden foregår i Esbjerg, mens praktikperioderne vil finde sted på nærliggende fængsler og arrester.

Ansøgningsfristerne til optag på fængselsbetjent- og værkmesteruddannelsen i Esbjerg er mandag den 24. oktober 2022.

FAKTA

Pop-up-uddannelsen er en del af flerårsaftalen for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021. Flerårsaftalen fastlægger de økonomiske rammer og overordnede mål for kriminalforsorgens fremtidige opgaveløsning i perioden 2022-25.

I begyndelsen af året blev der indført fuld løn under hele uddannelsen.

Kontakter

Frauke Siemer Jørgensen, rektor HF & VUC Vest, mail: fj@vucvest.dk , mobil: 28110160

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mail: jesra@esbjerg.dk, mobil: 2724 1800

Billeder

Fra nytår kan du uddanne dig til fængselsbetjent i Esbjerg. Foto: Kriminalforsorgen
Fra nytår kan du uddanne dig til fængselsbetjent i Esbjerg. Foto: Kriminalforsorgen
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum