Fængselsforbundet

Fængselsbetjent overfaldet i Herstedvester

Del

”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

Episoden skete foran den indsattes celle: Manden starter en diskussion med personalet og tager fat i en fængselsbetjent. Derefter overfalder han en anden betjent og kaster hende bagover med så voldsom kraft, at hun rammer gulvet hårdt med hovedet. Alarmen bliver aktiveret og manden passiviseret.

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, er stærkt utilfreds med overfaldet. Han peger på, at forbundets tillidsrepræsentant for kort tid siden har gjort ledelsen opmærksom på, at den indsatte var farlig og anmodet om forstærkning.

”Manden var en stor belastning for alle på afdelingen både for ansatte og medindsatte. Derfor understregede vores tillidsrepræsentant, at der burde være en ekstra betjent til at tage sig af ham både for at sikre tålelig afsoning for de øvrige indsatte og for at undgå, at han ville reagere voldeligt. Det er frustrerende, at vores advarsler blev overhørt,” siger han.

Siden 2000 er antallet af fængselsbetjente faldet i Herstedvester Fængsel fra 185 til 126. Det har svækket sikkerheden i fængslet.

I efteråret lykkedes det en farlig indsat at flygte efter en sikkerhedsbrist. Også dengang havde forbundets tillidsmand advaret om sikkerheden.

”Vi har påpeget den dårlige sikkerhed i Herstedvester årevis, men alligevel skæres der i bemandingen. Det siger sig selv, at det har konsekvenser,” siger Bo Yde Sørensen.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, transportbetjente, institutionsmedarbejdere, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum