Fælles EU-regler for renoveringer skal sikre klimamål
Europa-Kommissionen har netop præsenteret sit forslag til et nyt bygningsdirektiv – det er det direktiv, der fastsætter kravene til energirenoveringer også i Danmark. Det betyder skærpede regler. F.eks. er det Europa-Kommissionens ambition, at alle boligejendomme med energimærke G skal være løftet mindst ét niveau i 2030.
"Det er fint, at der stilles højere krav til landenes indsats for energirenoveringer, for vi ved, at det er den billigste og hurtigste vej fremad, når det kommer til den grønne omstilling. Men større krav skal følges ad med større muligheder," siger Morten Jarlbæk Petersen, seniorrådgiver hos EjendomDanmark og fortsætter:
"Det er afgørende, at man i denne proces får set nærmere på, hvor nationale regler eller anden regulering skaber barrierer for de mål, som bygningsdirektivet og klimaindsatsen i sin helhed skal opnå. Det nytter ikke noget at kræve en større indsats for energirenoveringer, hvis man med andre regler samtidig spænder ben for indsatsen ved f.eks. at gøre det til en dårlig forretning."
Reglerne skal ikke blot ende som administrative byrder
For EjendomDanmark er det endvidere afgørende, at reglerne afspejler realiteterne, og at reglerne ikke ender som rene administrative byrder.
"Vi følger naturligvis sagen og kigger direktivet efter i sømmene. Det kan virke langt væk lige nu, men der er tale om håndfaste krav. Og derfor er det væsentligt, at reglerne bliver til at anvende og forstå – og at de har en reel effekt og ikke bare ender som ren administration eller rene udgifter," siger Morten Jarlbæk Pedersen.
Udkastet til et nyt bygningsdirektiv findes her.
Kontakter
Morten Jarlbæk PedersenSeniorrådgiver
Tlf:23809033mjp@ejd.dkVedhæftede filer
Information om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Politisk flertal enige om at sikre bedre muligheder for digital kommunikation mellem lejer og udlejer2.7.2025 11:16:25 CEST | Pressemeddelelse
Et politisk flertal bestående af Regeringen, Det Konservative Folkeparti og SF er enige om at ændre lejeloven så digital kommunikation mellem lejer og udlejer i fremtiden bliver nemmere. EjendomDanmark har sammen med LLO længe samarbejdet med Social- og Boligministeriet for at finde en løsning.
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum