Billund Kommune

Fædre inviteres med i barselsgrupper og får ny aktivitet på biblioteket

Del
Det skal være lettere at være nybagt far i Billund Kommune. Fædre inviteres derfor fremover med i barselsgrupperne, og aktiviteten ”Fars legestue” åbner på biblioteket.

Billund Kommune vil gerne hjælpe fædre godt ind i barselslivet og iværksætter derfor flere initiativer.

Først og fremmest skifter de traditionelle mødregrupper navn til barselsgrupper for at signalere, at grupperne også er for fædre.

Formålet med grupperne er fortsat det samme, og indholdet ændres der heller ikke på. Til gengæld skulle det gerne blive lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når de skal på barsel.

Skiftet sker nu, fordi det forventes, at fædre kommer til at tage mere barsel fremover som følge af den nye barselslov, der øremærker barsel til far.

”Faderen har lige så stor betydning for barnet som moderen. Vi har allerede gjort os de første erfaringer med at få fædrene med i barselsgrupperne, og vi kan se, at det bliver lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når mødrene vender tilbage til job. Vi håber, det får betydning for fædrenes trivsel og forældreskab, når de er på barsel,” siger Maria Sloth Christensen, leder af PPS i Billund Kommune.

Fars legestue på biblioteket

Fremover kan fædre også komme til aktiviteten ”Fars legestue” med fokus på leg og hygge på Magion Biblioteket i Grindsted. Det sker hver tirsdag mellem kl. 11 og 13.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-3 år. Personalet sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle, og fædrene kan bare komme, som de har tid. Der er intet fastlagt program – kun fri leg og hygge med andre fædre.

Sundhedsplejersken kigger forbi en gang i måneden. Her har fædrene mulighed for at stille sundhedsplejersken spørgsmål.

Kontakter

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Billund Kommune henter ny chef for unge- og familieområdet i egne rækker11.5.2023 14:00:40 CEST | Pressemeddelelse

I Billund Kommune, som er hjemsted for Børnenes Hovedstad, bliver der arbejdet målrettet med børne- og ungeområdet i forhold til forebyggelse, trivsel og livsduelighed. Derudover har kommunen også landets bedste ungeindsats, idet flere unge end forventeligt lykkes med at komme i uddannelse og beskæftigelse. Det er der nu en ny chef, der skal drive videre. Trine Bredal Rosenbæk er ny områdechef for Unge og Familie. Hun kommer fra en stilling som Leder af Ungeafdelingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum