Hjørring Kommune

Få tilskud til at reducere din virksomheds CO2 udledning

Del

Klimaaftryk og CO2-udledning bliver stadig vigtigere for konkurrenceevnen. Derfor inviterer Hjørring Kommune til fyraftensmøde om tilskud til energieffektiviseringer for private virksomheder.

Hjørring Erhvervscenter og Hjørring Kommune er gået sammen med Energistyrelsen om et fyraftensmøde, hvor eksperter fortæller om mulighederne med Energistyrelsens Erhvervspulje.

Desuden deltager Dansk Energirådgivning med eksempler på energieffektiviseringsprojekter, og samtidig præsenterer de et klimaregnskab, som kan bruges til at dokumentere virksomhedens CO2-reduktioner.

Arrangementet finder sted tirsdag den 23. november kl. 15.00 – 17.00 hos Hjørring Erhvervscenter, Amtmandstoften 1, 9800 Hjørring.

Hvad kan man få tilskud til?

Private virksomheder kan få tilskud fra Energistyrelsens Erhvervspulje til energispareprojekter. Tilskuddet kan dække op til 50 % af omkostningerne. Man kan bl.a. få tilskud til varmepumper, etablering af varmegenindvinding, forbedring af klimaskærm og energioptimering af sit procesanlæg.

Energispareprojekter kan både sænke energiudgifterne og forbedre konkurrenceevnen, men hvis tilbagebetalingstiden er for lang, bliver de sjældent gennemført. Tilskud giver kortere tilbagebetalingstider og flere projekter bliver til virkelighed.

Private virksomheder, inden for alle brancher, kan søge tilskud til næsten alle typer energispareprojekter. Energistyrelsen introducerer tilskudsordningen. Senior Projektleder Ole Jakobsen fra Dansk Energirådgivning A/S giver efterfølgende eksempler på konkrete projekter.

Har du styr på dit klimaregnskab?

Dansk Energirådgivning hjælper virksomheder med at dokumentere og reducere deres CO2-udledning gennem et såkaldt klimaregnskab.

De seneste år er der sat både nationale og internationale mål for CO₂-reduktioner. Det stiller nye krav til virksomhederne og deres ansvar i den grønne omstilling.

Derfor oplever virksomheder i stigende grad, at kunder, leverandører, samarbejdspartnere og medarbejdere ønsker at få indblik i virksomhedens klimaaftryk og ikke mindst de tiltag, som virksomheden gennemfører for at reducere udledningerne. At kunne dokumentere sit CO₂-aftryk og klimaarbejde bliver i højere grad et spørgsmål om at bevare virksomhedens konkurrenceevne.

Senior Projektleder Frank Hopkirk fra Dansk Energirådgivning A/S fortæller om, hvordan I kan påbegynde arbejdet med klimaregnskab og derved få overblik over jeres CO2-udledning.

Tilmelding

Arrangementet er gratis at deltage i. Man kan tilmelde sig ved at kontakte Poul på enten poul.rask.nielsen@hjoerring.dk eller 4032 4591.

Deadline for tilmelding fredag den 19. november.

Kontakter

Poul Rask Nielsen, telefon 4032 4591, e-mail poul.rask.nielsen@hjoerring.dk
Thomas Jensen, telefon 2944 3624, e-mail thomas.jensen@hjoerring.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på Muldbjergskolen og opfordring til test af alle elever6.12.2021 17:40:10 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag mandag den 6. december 2021 givet byrådet i Hjørring Kommune påbud om en midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på Muldbjergskolen. Det betyder at nedlukningen for netop disse klassetrin begynder fra og med i morgen tirsdag d. 7. december. Der er ved beslutningen om påbuddet lagt vægt på, at der er udbredt smitte med covid-19 på skolen. Samtidig har styrelsen lagt vægt på, at smitten primært er udbredt på 0.-5. klassetrin og at smitten er accelereret hurtigt. Det gør det nødvendigt at lave en midlertidig nedlukning for at forebygge eller inddæmme udbredelse af covid-19. Påbuddet er gældende i 7 dage fra den 7. december 2021 til den 13. december 2021, begge dage inklusive. Medmindre Styrelsen for Patientsikkerhed inden da ophæver påbuddet eller fastsætter et nyt påbud. Muldbjergskolen vil i denne periode være lukket for 0.-5. klasseelever og deres forældre eller andre pårørende. Eleverne bliver tilbudt nødundervisning i form af fjernundervisning.

Smitten i Hjørring Kommune overskrider incidens-grænse2.12.2021 16:08:27 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag torsdag d. 2. december meddelt Hjørring Kommune, at kommunen nu har et incidenstal på over 400. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at der bliver sat en række tiltag i værk over hele kommunen I kommunen ligger incidensen på 449,58, og den seneste uge har der været 287 nysmittede. Det betyder, at kommunen nu følger myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte. Hjørring Kommune opfordrer alle borgere til at få en kviktest. PCR-test bør i øjeblikket kun bruges, hvis man er smittet, nær kontakt eller har mistanke om, at man er blevet smittet. Kommunen vil hurtigst muligt sammen med Region Nordjylland undersøge muligheden for at udvide testkapaciteten. Vi gør opmærksom på at der indtil da, er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev. Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på god hygiejne. Samtlige af kom

Krav om gyldigt coronapas til samtlige medarbejdere i Hjørring Kommune1.12.2021 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Hjørring Kommunes Krisestab har besluttet at indføre krav om, at alle medarbejdere skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, når de fysisk møder på arbejde. Kravet vil gælde fra torsdag d. 2. december. Dermed har kommunen valgt at følge samme praksis som på de statslige arbejdspladser. Kommunen vil ikke systematisk kontrollere coronapas, men i stedet foretage stikprøve-kontroller. Hvis en medarbejder ikke kan fremvise et gyldigt coronapas vil det være en ledelsesmæssig vurdering, om medarbejderen skal hjemsendes midlertidigt uden løn eller om medarbejderen kan løse sine opgave hjemmefra. I tilfælde af at en medarbejder ikke efterkommer et pålæg om at vise et gyldigt coronapas eller test, vil det få ansættelsesretlige konsekvenser som udgangspunkt i form af hjemsendelse uden løn. Medarbejderne modtager information om de mere detaljerede retningslinjer i e-Boks. Folketinget vedtog d. 25. november en lov, der giver arbejdsgivere mulighed for at få forevist et gyldigt coronapas og få ansat

Konstitueringsaftale på plads for Hjørring Byråd 2022-202524.11.2021 16:56:14 CET | Pressemeddelelse

Venstre, Konservative og Radikale Venstre indgik 17. november en aftale om konstituering for byrådsperioden 2022-2025. Parterne har i dag aftalt fordelingen af en række poster, hvoraf de væsentligste fremgår nedenfor. Udover konstitueringen omfatter aftalen også en justering af den politiske organisering. Det betyder, at Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget bliver omdøbt til Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget (AEU). Samtidig bliver ansvaret for erhvervsservice og erhvervsfremme flyttet fra Økonomiudvalget til AEU. - Jeg sætter pris på vores konstitueringsaftale, og jeg ser meget frem til samarbejdet med hele det nye byråd, siger Søren Smalbro (V). Borgmester: Søren Smalbro, V 1. viceborgmester: Per Møller, C Stående udvalg: Formand, Økonomiudvalget: Søren Smalbro, V Næstformand, Økonomiudvalget: Per Møller, C Formand, Teknik- og Miljøudvalget: Søren Homann, C Næstformand, Teknik- og Miljøudvalget: Michael Engbjerg, V Formand, Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget: Claus

Sorteringsfejl af personlige stemmer i Hirtshals giver ingen ændringer i byrådets sammensætning18.11.2021 14:10:46 CET | Pressemeddelelse

Sorteringsfejl under optælling af de personlige stemmer for flere kandidater til kommunalvalget gav her til morgen anledning til endnu en fintælling af stemmerne afgivet i Hirtshals. De sorteringsfejl der er sket under finoptællingen onsdag er isoleret til alene at være sket for valgstedet i Hirtshals. Samtlige stemmer på alle kandidater og listestemmer afgivet på dette valgsted er torsdag formiddag blevet fintalt igen og indberettet til KMD. Der er dog ingen af fejlene, der rykker ved resultatet i forhold til, hvem der er blevet valgt ind i byrådet i Hjørring Kommune og kandidaternes interne rækkefølge. Valgbestyrelsen har på møde i dag fået en redegørelse for dagens fintælling af samtlige stemmer afgivet på valgstedet i Hirtshals samt resultatet af denne fintælling. Efterfølgende har valgbestyrelsen godkendt både fintælling og det endelige resultat.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum