BoligPortal

Få styr på skattereglerne for dig som privat udlejer

Del

Udlejer du et værelse i din egen bolig? Dine lejeindtægter er skattepligtige, men det er værd at vide, at du har et bundfradrag, du kan benytte dig af. Når først du har sat sig ind i reglerne, er der mange fordele ved at udleje ekstraværelset.

Når du udlejer et værelse i din bolig, skal du betale skat af dine huslejeindtægter. Men den gode nyhed er, at du kan få et skattefradrag. De fleste benytter sig af bundfradraget. Når du udlejer et værelse i egen bolig, skal du kun betale skat af den del af lejeindtægten, som overstiger dit bundfradrag.

Beregn selv din skat hos SKAT eller BoligPortal

Bundfradraget er på 1,33 procent af ejendomsværdien, og hvis du vil undgå at betale skat af lejeindtægten, kan du altså sætte din husleje til samme værdi som dit bundfradrag. Du kan for eksempel benytte dig af BoligPortals beregner til at tjekke, hvor stort dit skattefrie beløb er. Den finder du her.

Hvis huslejen for værelset derimod er højere end dit bundfradrag, kan du på SKATs hjemmeside beregne, hvor meget du omtrent skal betale i skat af lejeindtægten.

Hvis du ejer et hus, der er vurderet til en værdi af 2,5 millioner kroner, og du udlejer et værelse til en månedlig husleje på 3.200 kroner plus et forbrug på 300 kroner om måneden, skal du på årsbasis betale 3.185 kroner i skat. Det betyder, at du i dette tilfælde har en årlig lejeindtægt på 38.815 kroner om året, eller 3.234 kroner om måneden. Der er med andre ord gode fordele ved at udleje ekstraværelset:

”Vi synes, så mange som muligt bør overveje at leje ud - for eksempel til studerende. Vi håber, at flere boligejere vil få øjnene op for de mange fordele. Det giver en god ekstra indtægt hver måned, samtidig med at man hjælper andre, får nyt liv i huset og hjælper til at løse boligmanglen,” siger administrerende direktør i BoligPortal, Anders Hyldborg. 

Gode råd til at udleje ekstraværelset:

1. Husk, lejeindtægten er skattepligtig. Som udlejer har du dog ret til et fradrag, når der udlejes et eller flere værelser i din egen bolig.

2. Beregn din indkomst ved udlejningen efter skat gennem SKATs enkle beregner her

3. BoligPortal har lavet en beregner, hvor du kan se, hvad du kan tjene skattefrit her

4. For 500 kroner kan du som privat udlejer få forhåndsgodkendelse af huslejen ved det lokale huslejenævn. På den måde har du lovens ord for, at huslejen er rimelig. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum