Dansk Metal

Få ledige metalarbejdere til fremtidens industriproduktion

Del

Med de seneste ledighedstal fra Dansk Metals A-kasse er det endnu engang bekræftet, at ledigheden blandt faglærte jern- og metalarbejdere kun har én retning – nedad.

I juni måned var der kun 2,6 procent ledige medlemmer af Dansk Metals A-kasse. Det er 1,3 procentpoint færre end i juni sidste år. Dermed er ledigheden blandt Metals medlemmer den laveste siden slutningen af 2008.

”Hvis den her udvikling fortsætter, og det er der i øvrigt ikke noget, der tilsiger, at den ikke skulle gøre, så vil vi inden længe være så langt nede, at vi rent faktisk slet ikke har ledige hænder at tilbyde den danske industri. Vi ved fra flere demografianalyser fra blandt andet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at vi om ti år vil mangle i omegnen af 30.000 faglærte jern- og metalarbejdere, men når jeg kigger på vores ledighedstal, så kan jeg frygte, at det kommer til at gå hurtigere”, siger cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby.

Det mest åbenlyse tegn på bedringen i dansk økonomi er arbejdsmarkedet. En industri i fremgang og en stærk udvikling på det danske arbejdsmarked har slået igennem blandt medlemmer af Dansk Metals A-kasse.

”Det er selvfølgelig meget glædeligt for vores mere end 100.000 medlemmer, men ledigheden i Dansk Metal har med faretruende hastighed kurs mod et ekstremt lavt niveau, som sidst er set under overophedningen lige før finanskrisen. Derfor er uhyre vigtigt, at vi får langt flere igennem erhvervsuddannelserne, at erhvervsskolernes udstyr og materiale bliver opdateret, at virksomhederne tager mange flere lærlinge, og at alle sørger for at videreuddanne sig”, siger Thomas Søby.

Faldet i bruttoledigheden er bredt funderet landet over. Ledigheden er faldet i samtlige af Dansk Metals lokalafdelinger, og i otte lokalafdelinger – hvad der svarer til næsten en tredjedel af Metals lokalafdelinger – er ledigheden nu under 2 procent. Seks ud af de ni lokalafdelinger er placeret i region Midtjylland, hvor flaskehalsen for alvor snævrer til.

Dansk Metals egne tal viser, at det i særlig grad er faglærte industriteknikere, smede og værktøjsmagere, der bliver rift om. I 2015 var der 598 medlemmer af Dansk Metal med en industriteknikerbaggrund, der trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Samme år blev der på landsplan kun uddannet 225 nye industriteknikere – et underskud på 373, alene i 2015. Siden 2011 har det gennemsnitlige årlige underskud ligget på 524 flere industriteknikere, der trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet, end der kom ind. For smede er det gennemsnitlige underskud på 66 og for værktøjsmagere drejer det sig om 25 personer – hvert år.

Yderligere oplysninger og kommentarer:

Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal, telefon 30831071

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum