Furesø Kommune

Få indflydelse: Valg til skolebestyrelserne

Del

Vil du være med til at forme skolelivet for Furesøs folkeskoleelever? I foråret 2022 er der valg til bestyrelserne på Furesø Kommunes syv folkeskoler.

Vil du have indflydelse på elevernes hverdag på dit barns skole? Vil du påvirke mobningspolitikken, trivselsarbejdet og undervisning? Så stil op til skolebestyrelsesvalget på dit barn skole. Det kan man nu og frem til primo april, men se mere på dit barns skole i Aula om frist for opstilling og dato for valg.

"Jeg håber, der er rigtig mange forældre, som vil stille op til valget i skolebestyrelserne. I Furesø vægter vi samarbejdet med forældrene i skolerne og dialogen med forældrerepræsentanterne meget højt. Og det gør forældrene også. Ved at være skolebestyrelsesmedlem er man med til at sikre, at vores børn og unge trives, dannes og lærer, så de udvikler sig til hele mennesker”, siger Muhammed Bektas (A), udvalgsformand for Børn og Skole

Skolebestyrelserne fastsætter og vedligeholder de overordnede principper, ordensregler og værdisæt for skolen fx omkring mobning, medarbejdertrivsel og it.

”Arbejdet i skolebestyrelsen er meget givende og giver et unikt indblik og indflydelse på skolens daglige liv. Her får man bl.a. indflydelse på skolens principper på alt lige fra trivsel og klassesammenlægninger til ansættelsessamtaler og madpolitik. Jeg har selv været glad for at sidde som forældrerepræsentant i skolebestyrelsen, og giver det mine varmeste anbefalinger”, siger Anders Medum Groth (B), næstformand for Børn og Skole.

De forældre, der vælges her til foråret starter hvervet efter sommerferien. Der afholdes et opstartsseminar for de nye skolebestyrelser i september, hvor alle introduceres til arbejdet. Man får også et unikt indblik i nutidens og fremtidens skole. Her deltager det politisk udvalg for Børn og Skole også.

De enkelte skoler informerer forældrene nærmere om skolebestyrelsesvalget via Aula.

Fakta

Der skal vælges syv forældrerepræsentanter til hver skolebestyrelse. På Stavnsholtskolen og på Hareskov Skole afholdes der dog forskudte valg (hvert 2. år), så antallet, der skal vælges der, kan være anderledes Valgperioden for forældrerepræsentanter er som udgangspunkt fire år.

Se mere om valg og valgprocedure på https://www.furesoe.dk/borger/dagtilbud-skole-og-unge/skoler/skolebestyrelsesvalg/

Kontakter

Anders Medum Groth

Næstformand i Børn og Skole
Medlem af Natur og Klima
Medlem af Børn og Ungeudvalget

mdg1@furesoe.dk

Per ChristensenChef for Skole og UngdomsuddannelseCenter for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Tlf:7216 5800

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum