Ishøj Kommune

Få indflydelse på Ishøjs seniorpolitik

Del

Fire medlemmer af Ishøjs seniorråd er på valg. Fristen for at stille op som kandidat til seniorrådsvalget er den 4. april

Seniorrådet i Ishøj.
Seniorrådet i Ishøj.

Den 24. maj offentliggør Ishøj Kommune, hvem der skal sidde i Seniorrådet fremover. Seniorrådet består i dag af syv medlemmer, hvoraf de fire er på valg nu. Der er frist for opstilling til Seniorrådet den 4. april. Hvis du er interesseret i at stille op, er kravene blot, at du skal bo i Ishøj og være over 60 år. Og så skal du selvfølgelig også have en interesse for seniorområdet. Det har Peter Møller, som er næstformand i Seniorrådet. Han er et af de medlemmer, som ikke er på valg i denne omgang.

”Vi vil rigtig gerne have nogle kandidater, som brænder for at gøre forholdene for 60+’erne så gode som muligt. Det er en spændende opgave at repræsentere seniorerne i kommunen, og vi har et godt samarbejde i Seniorrådet. Rådet er upolitisk, men vi arbejder tæt sammen med både administrationen og byrådspolitikerne. Der er behov for et seniorråd, fordi vi har brug for en vagthund overfor politikerne, så de ikke overser dem, der er over 60 år,” siger Peter Møller.

Hvis du vil stemme til seniorrådsvalget, kan du gøre det fra slutningen af april. Her bliver valgmaterialet tilgængeligt, og er du over 60 år, modtager du det via Digital Post. Valgmaterialet består af stemmesedler samt et katalog med kandidater. Fristen for at indsende stemmesedler er den 23. maj, og der er valgfest den 24. maj, hvor resultatet også bliver offentliggjort.

Sådan stiller du op til seniorrådsvalget

Du melder dig som kandidat til Seniorrådet ved at hente og udfylde en opstillingsblanket. Den finder du i Borgerservice, på Kærbo og Torsbo samt på KULTURIUM bibliotek i Ishøj. Du kan også hente den på Seniorrådets egen hjemmeside ishojseniorraad.dk eller på kommunens hjemmeside ishoj.dk/seniorrådet. Opstillingsblanketten sender du til sekretær for Seniorrådet, Lisbeth Halvorsen, på lhalv@ishoj.dk, eller du afleverer den i Borgerservice, på Torsbo, Kærbo eller på biblioteket i Ishøj.

De kandidater som bliver valgt ved dette års seniorrådsvalg, får en kortere periode i rådet end nor-malt. Det skyldes, at valgperioden er ændret fra hvert andet år til hvert fjerde år, så den følger kommunalvalget. Dem der bliver valgt nu, bliver derfor valgt for en periode fra 1. juni 2019 til 31. december 2021. Ændringen betyder også, at alle syv medlemmer vil være på valg samtidig, når der er seniorrådsvalg igen i 2021.

Om Seniorrådet

Seniorrådet er nedsat ved lov og består af syv medlemmer samt pt. én suppleant, som er valgt ved direkte valg for en fire-årig periode. Seniorrådets formål er at sætte ældreområdet på dagsordenen og formidle de ældres behov og ønsker mellem borgere og kommune.

Rådet beskæftiger sig blandt andet med emner som plejehjem, genoptræning, hjemmehjælp, boligforhold for ældre, flextrafik, personalebesparelser, aktiviteter for ældre osv.

Medlemmerne deltager i seniorrådsmøderne, men repræsenterer også Seniorrådet ved fx konferencer, debatter o.lign. Seniorrådet skal generelt sørge for en god og nuanceret debat om ældreområdet.

Du kan læse mere om Seniorrådet på ishojseniorraad.dk og ishoj.dk/seniorrådet.

Du kan finde dagsordener og referater fra møderne i Seniorrådet på ishoj.dk/dagsordener-og-referater.

Kontakter

Peter Møller, næstformand i Seniorrådet i Ishøj, petmol1951@gmail.com
Lisbeth Halvorsen, sekretær for Seniorrådet, tlf. 21 34 09 65 eller lhalv@ishoj.dk

Billeder

Seniorrådet i Ishøj.
Seniorrådet i Ishøj.
Download
Peter Møller er næstformand i Seniorrådet i Ishøj.
Peter Møller er næstformand i Seniorrådet i Ishøj.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum