Lolland Kommune

Få hjælp til at gennemgå private udlejningsejendomme

Del

Alt for mange lejere af private ejendomme i Lolland Kommune har oplevet, at boligen ikke svarer til det, der er blevet lovet. For at styrke indsatsen mod boligspekulanter og for at sikre private lejere ordentlige boligforhold tilbyder Lolland Kommune nu hjælp til at se om en privat udlejningsejendom er i en umiddelbar god nok stand.

”Mange oplever problemer med private udlejningsejendomme i kommunen, og det skal vi have lavet om på. Derfor giver vi nu kommende lejere mulighed for at få professionel hjælp til at gennemgå private ejendomme, inden de lejer dem. På den måde kan vi tage problemerne i opløbet, og flere undgår at sidde i en utilfredsstillende bolig og at skulle igennem en lang og opslidende kondemneringssag,” siger formand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune Gert Mortensen.

Lolland Kommune har i år ansat en boligsocial medarbejder til at hjælpe alle, som gerne vil have gennemgået en privat udlejningsejendom, inden de skriver under på en lejeaftale. I gennemgangen bliver der blandt andet set på, om boligen er forbundet med en umiddelbar sundheds- eller brandfare.

Den boligsociale medarbejder kommer også gerne ud til lejere, som allerede bor i utilfredsstillende private udlejningsejendomme. I de tilfælde vil Lolland Kommune indlede en dialog med udlejeren om boligforholdene.

Kontakt Teknik og Miljø på mail: tmm@lolland.dk, hvis du ønsker hjælp til at gennemgå en privat udlejningsejendom.

Vil du klage over en bolig, du allerede bor i, kan du bruge klageskemaet på Lolland Kommunes hjemmeside. Her finder du også kommunens procedure for anmeldelser af dårlige boligforhold.

Nøgleord

Kontakter

Rie Christiansen
Teamleder i Byggeri og Ejendomme, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 22

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Kommunalt budget med blind makker8.7.2019 10:23:32 CESTPressemeddelelse

Regeringen har meldt ud, at de vigtige forhandlinger om kommunernes økonomi i 2020 først begynder i slutningen af august og først kan forventes afsluttet i slutningen af september. De kommunale budgetters vedtagelse er udsat til den 5. november mod normalt den 15. oktober. Det skaber problemer i alle kommuner. Normalt er kommunernes indtægtsgrundlag kendt den 1. juli, hvorefter den lokale prioritering, inddragelse af borgere, råd og nævn, og forhandlingerne kommunerne imellem om overholdelse af den samlede ramme foregår frem til den 15. oktober. I år skal alt dette ske fra slutningen af september til den 5. november. Det vil give både praktiske og politiske problemer i alle 98 kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum