Alexandra Instituttet

Få et kig ind i fremtidens Universitetsby ved hjælp af ny teknologi

Del

I forbindelse Aarhus Universitets Forskningsfonds 75 års jubilæum er der udviklet en app og sat en interaktiv dør op, hvor man kan få en digital fornemmelse af, hvordan det nye universitetsområde kommer til at se ud.

Aarhus Universitets Forskningsfond fylder 75 år og i den forbindelse inviterer fonden hele byen til kæmpe jubilæumsfest på det tidligere kommunehospital i Nørregade, som snart omdannes til Universitetsbyen. Dagen bliver fejret med spændende foredrag med forskere, vandringer i det gamle hospital og live koncerter med bl.a. det danske stjerneskud Hjalmar.

Oplev Universitetsbyen i 3D

Til dagen er der udviklet en app og sat en interaktiv dør op, hvor man kan få et fremtidskig på den nye universitetsby. Appen har to funktioner. I den ene kan man se, hvordan universitetsbyen kommer til at se ud. Hvis man stiller sig på et af de to punkter, der er markeret i asfalten på området, og holder sin telefon op, kan man se den nye universitetsby gennem et panoramabillede.

App’en hedder “75-års jubilæumsbyfest” og kan downloades i App Store og Google Play. 

I den anden funktion kan du ved hjælp af augmented reality få vist en 3D-model af hele universitetsområdet i miniformat. Her er det muligt at se byen fra flere vinkler og zoome ind på de forskellige bygninger.

Der er også sat en interaktiv dør op i området, som man kan åbne og se fremtiden stillet op ved siden af nutiden. Døren er udstyret med kameraer, der ved hjælp af kunstig intelligens opfanger de personer, der går bag døren. Det er med til at levendegøre fremtidsbilledet inde i døren.

Og er du træt i benene, så er det muligt at tage et hvil på en interaktiv bænk i området. Den registrerer, når man sætter sig på den, og bruger lyd og lys til at skabe stemning. 

De tre installationer skal give et indblik i, hvordan man kan bruge digitale løsninger til at visualisere fremtidige byggeplaner.

Info om arrangementet:

Det er gratis at deltage i jubilæumsfesten, der foregår den 31. august fra kl 11 - 21. 

Man kan læse mere om jubilæumsfesten på https://www.facebook.com/events/312230342994606/

App’en er udviklet af Alexandra Instituttet, og hedder “75-års jubilæumsbyfest”. Den kan downloades i App Store og Google Play. 

Udover Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond så arrangeres dagen i samarbejde med Alexandra Instituttet, Folkeuniversitetet og Culture Works.

Nøgleord

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

IoT-udviklingen er som en Formel 1-racer uden sikkerhedsudstyr15.6.2020 10:25:57 CESTNyhed

Billigere hardware og billigere kommunikation åbner i øjeblikket op for rapid development. Det gør det nemmere at koble produkter til nettet, men hvis IoT-sikkerheden ikke er på plads, så åbner det også op for et mareridt af hackede produkter. Sådan lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen, leder af Alexandra Instituttets Security Lab, der her kommer med råd til, hvordan man styrker IoT-sikkerheden som producent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum