Udenrigsministeriet

F-16 kampfly til Air Policing i Baltikum

Del

Regeringen har i dag rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn om et dansk bidrag til Baltic Air Policing i 2021.

Fire danske F-16 kampfly og op til ca. 60 personer vil igen i 2021 blive udsendt til Baltikum, hvor de i tre måneder vil deltage i suverænitetshåndhævelse af de tre landes luftrum. Regeringen har i dag rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn herom. Ønsket om igen at udsende kampfly til Baltic Air Policing skal ses på baggrund af en forespørgsel fra NATO. Der er tale om en opgave, som balterne ikke selv kan løfte, da de ikke råder over kampfly.

”Danmark vil i 2021 igen bidrage med kampfly til suverænitetshåndhævelse i Baltikum. Opgaven er en vigtig del af NATO’s kollektive forsvar og sender et tydeligt signal om alliancesolidaritet, der er højt værdsat af de baltiske lande. Sammen med den fornyede udsendelse af et dansk bidrag på ca. 200 personer til NATOs fremskudte tilstedeværelse i Estland i 2020 vil det øge den generelle stabilitet i Østersøområdet – også til gavn for Danmark”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

”Jeg er stolt og glad over, at vi på mandag for syvende gang sender F-16 kampfly og vores dygtige folk til Baltikum. Og at vi netop er blevet enige om at sende endnu et dansk bidrag i 2021. Med den sikkerhedspolitiske udvikling i Østersø-området er der ingen tvivl om behovet for NATO alliancens tilstedeværelse i Baltikum og relevansen af Forsvarets deltagelse i Baltic Air Policing.”siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Mandag den 2. september tager fire F-16 kampfly og ca. 60 personer til Litauen, hvor de vil have base. Denne udsendelse finder sted på baggrund af en rådføring med Udenrigspolitisk Nævn i juni 2018.

Kontakt:

Presserådgiver for udenrigsministeren: Poul Kjar 41865975

Presserådgiver for forsvarsministeren: Linda Liboriussen 25274528

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til Paris Peace Forum: De internationale spilleregler må forsvares12.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i Paris Peace Forum. Forummet samler stats- og regeringschefer, ministre og højniveaurepræsentanter for internationale organisationer og civilsamfundet samt ledende forskere i Paris. Sammen skal de diskutere fælles løsninger på en række af verdens store udfordringer i lyset af den øgede geopolitiske rivalisering, globaliseringen, den teknologiske udvikling og klimaforandringerne. Et gennemgående tema for forummet er vigtigheden af at forsvare og udvikle det internationale regelbaserede samarbejde, der er under stigende pres.