Eyr

Eyr lancerer nu digital psykologtjeneste

Del

Online lægen Eyr lancerer nu en brugervenlig og let tilgængelig psykologtjeneste i Danmark. Folk får adgang til psykologen, uanset hvor de er.

En konsultation over video kan tilbyde samme evidensbaserede behandling, uanset hvor patienten bor. Foto: Eyr
En konsultation over video kan tilbyde samme evidensbaserede behandling, uanset hvor patienten bor. Foto: Eyr

- Med en ventetid på op til 14 uger på at få psykologbehandling i Danmark, mener vi at det er den rigtige timing. Nu kan folk få adgang til fagligt dygtige dansk autoriserede psykologer uanset hvor de er, siger Poul Koza, CCO i Eyr.

Selskabet, der også leverer online lægetjenester har i de seneste år oplever stærk vækst i Danmark og Norge. Siden opstarten har Eyr tydeligt vist at en lægekonsultation kun er nogle få minutter væk.

- Folks behov for medicinsk hjælp er ikke begrænset til lidelser som høfeber eller ondt i en skulder. Befolkningen har et bredt spektra af lidelser og stadig flere af psykisk karakter. Det har vi i særdeleshed set under pandemien og specielt blandt unge her i Danmark. Og med lange ventetider og fyldte ventelister, er det vanskeligt at få professionel hjælp.

Eyrs videopsykologtjeneste er et supplerende tilbud for dem med lette til moderate psykiske lidelser, så de kan tale med en psykolog over video, fortæller Koza.

Miljøvenlig og tidsbesparende

Internationale studier viser at terapi, der leveres i en kombination videosamtaler og digitale hjælpemidler har mindst lige så stor effekt som traditionel terapi.

-Studierne viser også at den gode effekt af terapien holder over tid. En konsultation over video kan tilbyde samme evidensbaserede behandling, uanset hvor patienten bor, siger den fagansvarlige psykolog i Eyr, Oshadie Samarakoon. 

Psykologtjenesten på video sparer både på tiden og er miljøvenlig.

- Klienten har ingen transporttid forbundet med behandlingen og kan dermed fortsætte i skolen eller på arbejdet uden fravær. Klienten kan læse materialer og løse opgaver når det passer ind, og oplever ligeledes at være mere aktivt medvirkende i behandlingen og oplever større kontrol over sin egen sundhedstilstand, siger hun.

Kontakter

Maren Synnevåg
Markeds - og kommunikasjonssjef
+ 47 982 18 15
maren@eyr.md

Poul Koza
CCO
+ 45 20 44 30 01
poul@eyr.md

Billeder

En konsultation over video kan tilbyde samme evidensbaserede behandling, uanset hvor patienten bor. Foto: Eyr
En konsultation over video kan tilbyde samme evidensbaserede behandling, uanset hvor patienten bor. Foto: Eyr
Download

Information om Eyr

Eyr
Kongens 12
0153 Oslo

+47 98 21 83 15https://www.eyr.md

Eyr blev startet for at give folk bedre adgang til sundhedshjælp og indsigt i egne sundhedsdata. Grundlæggerne programmerede den første version af Eyr og lancerede tjenesten med videokonsultationer i 2016.

I dag er vi 18 personer og har 30 læger og 4 psykologer tilknyttet tjenesten, der arbejder på at gøre sundhedshjælp tilgængelig mere end 12 timer dagligt året rundt. Vi arbejder også hele tiden på at finde måder til at forbedre tjenesten og afprøve nye idéer for at gøre sundhedstjenester mere tilgængelige for de fleste.

Eyr Medical Denmark ApS
CVR-nr: 39976633
Ole Maaløes Vej

2200 København N

Følg pressemeddelelser fra Eyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.