EWII A/S

EWII vælger ansvarlig investeringsprofil

Del

EWII Koncernen har besluttet at omlægge investeringsstrategien i sit datterselskab, EWII Invest, i retning mod ansvarlighed og bæredygtighed. Konkret er der truffet beslutning om, at eksponeringen mod det børsnoterede aktiemarked fremadrettet skal opnås gennem ESG-screenede fonde.

Energikoncernen EWII, der leverer el, vand, varme og fibernet til Trekantområdet, har besluttet at omlægge investeringsprofilen til bæredygtige aktier. Foto: EWII
Energikoncernen EWII, der leverer el, vand, varme og fibernet til Trekantområdet, har besluttet at omlægge investeringsprofilen til bæredygtige aktier. Foto: EWII

EWII Koncernen har besluttet at omlægge investeringsstrategien i sit datterselskab, EWII Invest, i retning mod ansvarlighed og bæredygtighed.

Konkret er der truffet beslutning om, at eksponeringen mod det børsnoterede aktiemarked fremadrettet skal opnås gennem ESG-screenede fonde.

Beslutningen medfører, at børsnoterede selskaber skal leve op til en række miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG-forhold) for at opnå adgang til de aktiefonde, som EWII har allokeret penge til.

ESG står for ”Environment, Social, Governance” og refererer til de tre klassiske faktorer, når investeringer og virksomheders ansvarlighed, bæredygtighed og samfundspåvirkning skal måles.

”Det er et skridt, vi i EWII Koncernen, har forberedt i noget tid, fordi vi mener, det er den rigtige måde at forvalte det ansvar, der følger med, når man varetager en pengebeholdning på størrelse med vores. Der var nogle ting, der skulle falde på plads – og det er de så nu, så det er glædeligt,” lyder det fra direktør for EWII Invest, Nicolai Grue Nymark, der er ansvarlig for koncernens investeringsprofil.

”Med omlægningen fastholdes eksponering mod det brede verdensmarked – det kan for eksempel være danske, sydamerikanske eller japanske aktier – men der sættes samtidig højere krav til de underliggende selskabers ansvarlighed”, forklarer Nicolai Grue Nymark:

”Set ud fra en investeringsmæssig betragtning, så er det attraktivt at diversificere sin portefølje til andre markeder end blot det danske, så vi ikke er alt for sårbare overfor udviklingen i et enkelt land,” siger Nicolai Grue Nymark, og tilføjer:

”Det er glædeligt, at vi kan bevare vores brede og diversificerede investeringsstrategi og samtidig satse på ansvarlighed og bæredygtighed.”

Også hos topledelsen er der begejstring over koncernens nye aktie-profil:

”Vi skal have pengene ud at arbejde, til gavn for EWII Koncernens kunder og forbrugerne i Trekantområdet. Det er en ting. Og så skal vi selvfølgelig se på, hvorledes vi investerer bedst og mest ansvarligt. Her mener vi, at det helt rigtige er at sørge for, at vores investeringer i det børsnoterede aktiemarked er ESG-certificeret,” siger administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.  

Nøgleord

Kontakter

Direktør for EWII Invest, Nicolai Grue Nymark, på 42 61 98 89
Administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, på 23 23 71 18

Billeder

Energikoncernen EWII, der leverer el, vand, varme og fibernet til Trekantområdet, har besluttet at omlægge investeringsprofilen til bæredygtige aktier. Foto: EWII
Energikoncernen EWII, der leverer el, vand, varme og fibernet til Trekantområdet, har besluttet at omlægge investeringsprofilen til bæredygtige aktier. Foto: EWII
Download

Information om EWII A/S

EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 50 50 50https://ewii.com

EWII Koncernen er med afsæt i Trekantområdet leverandør af el, vand, varme og fiber. Vi sikrer livets selvfølgeligheder med høj forsyningssikkerhed og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os.

Vi sælger el og energirådgivning til kunder over hele landet. Varme, vand og fiber sælger vi i Trekantområdet.

Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund. 

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

Bornholms Energi og Forsyning sælger El-net Øst til jysk-fynske EWII26.5.2021 14:30:03 CEST | Pressemeddelelse

Bornholms Energi og Forsyning (BEOF) fik i oktober sidste år ejerkredsens godkendelse og mandat til at sælge elnettet på Bornholm. Salgsprocessen er nu afsluttet, og en enig BEOF-bestyrelse har godkendt en aftale med EWII om at overtage ejerskabet af det bornholmske elnet. Salgsbeløbet er opgjort til 657 mio. kr., og 18 medarbejdere fra El-Net Øst vil efter den endelige overdragelse arbejde for EWII Koncernen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum