EWII A/S

EWII Koncernen præsenterer supersolidt årsresultat for 2019

Del
Administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn (tv) og bestyrelsesformand Anders Skovdal. Foto: EWII Koncernen
Administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn (tv) og bestyrelsesformand Anders Skovdal. Foto: EWII Koncernen

Mens 2020 allerede har vist sig at byde på store udfordringer, var 2019 noget nær et regnskabsmæssigt drømme-år for energikoncernen EWII. I dag fremlægger koncernen et årsregnskab for sidste år med et overskud på 516 millioner kroner.

”Det er et supersolidt resultat, som vi er stolte af. Og ikke mindst er det et resultat, der giver os bedre mulighed for at håndtere de vanskeligheder, der præger og vil præge resten af 2020,” lyder det fra EWII Koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

Han understreger samtidig, at resultatet også afspejler et sammenfald af gunstige omstændigheder i 2019, og at det høje tal ikke er et udtryk for en øget likviditet.

”Det er det samlede årsresultat for hele koncernen. Det er ikke noget, der gør os rigere i rede penge, men vi står med en styrket balance. Det er vigtigt,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Resultatet er et sammenfald af særlige omstændigheder, der alle skete i 2019:

Aktiemarkederne lå usædvanligt højt, og EWII Koncernens datterselskaber, EWII Invest I og II, der forvalter koncernens formue, endte derfor med et overskud på 267 millioner kroner, som tæller på plussiden i det samlede regnskab. Dertil kommer, at koncernen i 2019 har frasolgt sin tilbageværende ejerandel i EWII Mobility, samt alle gaskunder i selskabet EWII Energi. Salgene giver en en-gangs-fortjeneste på 17 millioner kroner. Slutteligt påvirker det årsresultatet, at datterselskabet TREFOR Varme har fået godkendt en ansøgning om forrentning af indskudskapital, hvilket påvirker resultatet positivt med 246 millioner kroner i EWIIs årsregnskab for 2019.

Det flotte resultat for 2019 skal ses i lyset af disse omstændigheder, pointerer Lars Bonderup Bjørn:

”Mest glædeligt er det dog, at vi har fået stabiliseret driften. Vi har en grundlæggende sund forretning, og vores medarbejdere har rigtig meget at være stolte af. De har leveret en fantastisk indsats i 2019, og derfor kan man se på årsregnskabet, at forretningen viser gode takter. Det er en vigtig del af resultatet. Men når det er sagt, så er vi fremadrettet udfordret i vores el-net og vi har ikke indflydelse på, hvordan aktiemarkederne opfører sig, og vi kan ikke sælge datterselskaber to gange. Det er omstændigheder, der er unikke for netop dette årsregnskab, og de er også en del af resultatet,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Et af de store tal i årsregnskabet er forrentning af indskudskapitalen i datterselskabet TREFOR Varme. Selskabet har for år tilbage indsendt en ansøgning om at få lov til at forrente selskabets indskudskapital, og har i 2019 fået grønt lys af Forsyningstilsynet, hvilket har resulteret i et bidrag til årsresultatet på 246 millioner kroner.

Da afgørelsen fra Forsyningstilsynet var i hus valgte koncernen via TREFOR Varme at sænke prisen på varme med 2,00 DKK eksklusiv moms pr MWh pr 1. januar.

”Mens vi nu går i gang med at opkræve de indtægter, vi skal have hjem fra forrentning af indskudskapital, sænker vi opkrævningerne til henlæggelser. For kunderne bliver det således billigere, mens TREFOR Varme får en styrket egenkapital”, forklarer Lars Bonderup Bjørn.

Med de mange gunstige begivenheder, der knytter sig til netop 2019, forventer direktøren ikke, at næste regnskabsår kommer til at kunne matche årets stærke resultat.

Men det er heller ikke der, hans fokus ligger, siger han:

”Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi kan se på årsregnskabet, at driften af virksomheden er stabiliseret, og at kerneforretningen hænger godt sammen. Det er utrolig godt gået af medarbejderne, og det er det, der giver os vækst og stabilitet. Så det er det, vi kommer til at tage med os herfra og bruge som fremadrettet fokus i 2020,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Læs mere i årsrapporten her: https://ewii.com/om-ewii/aarsrapport

For yderligere information kontakt venligst:

Administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, på telefon 23 23 71 18

Nøgleord

Billeder

Administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn (tv) og bestyrelsesformand Anders Skovdal. Foto: EWII Koncernen
Administrerende direktør for EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn (tv) og bestyrelsesformand Anders Skovdal. Foto: EWII Koncernen
Download

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 55 55 55https://ewii.com

EWII Koncernen er med afsæt i Trekantområdet leverandør af el, vand, varme og fiber. Vi sikrer livets selvfølgeligheder med høj forsyningssikkerhed, og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os. Vi sælger el og energirådgivning til kunder over hele landet. Varme, vand og fiber sælger vi i Trekantområdet. Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund. EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

EWII til konkurrenter: Tag ansvar for jeres el-sælgeres beskidte tricks11.11.2020 12:00:00 CETPressemeddelelse

Det sker jævnligt, at EWII Koncernens kunder bliver ringet op af el-sælgere, der fortæller usandheder om virksomheden. Det har været et problem i mange år - og nu er administrerende direktør i koncernen, Lars Bonderup Bjørn, træt af skiftende forklaringer fra firmaerne bag: "Det er ledelsen i de pågældende firmaer, der har ansvaret. Det vil jeg gerne slå helt fast: Systematisk vildledning som det her kan ikke tørres af på en underleverandør eller på den enkelte sælger. Det er ene og alene ledelsens ansvar,” siger Lars Bonderup Bjørn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum