Københavns Kommune Socialforvaltningen

Evaluering skal pege på forbedringer i social-psykiatrien i Københavns Kommune

Del

En ny evaluering skal komme med bud på konkrete forbedringer i socialpsykiatrien i Københavns Kommune. Det sker i kølvandet på den tragiske hændelse i Fields i juli.

Et nyt medlemsforslag lægger op til, at den samlede Borgerrepræsentation – på baggrund af en evaluering – skal se på konkrete forslag til forbedringer af socialpsykiatrien i Københavns Kommune. Alle partierne i Socialudvalget bakker op om forslaget, som er stillet af Konservative, Radikale Venstre, SF, Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten.

Baggrunden for medlemsforslaget er skyderiet i Fields tilbage i juli. Sagen har givet anledning til fornyet fokus på indsatserne for borgere med sindslidelse i Danmark. Også i København, hvor socialborgmesteren sammen med udvalget allerede har sat gang i en evaluering af socialpsykiatrien i København for at sikre de rette sagsgange og den gode overgang fra regional til kommunal psykiatri.

Men ifølge socialborgmester Karina Vestergård Madsen, som udtaler sig på vegne af udvalget, er der behov for en samlet politisk drøftelse, der også inddrager læringen fra den afdækning, som Region Hovedstaden har iværksat.

”Vi er alle forpligtede til at lære af sommerens tragiske hændelse. Vi ved, at psykiatrien er presset, og det gælder også socialpsykiatrien i kommunerne. Vi kan ikke vente på en national 10-års plan, der risikerer at drukne i valgkamp. Derfor har Socialudvalget i Københavns Kommune allerede drøftet mulige forbedringer, og det kommer vi til at handle på i de kommende budgetforhandlinger,” siger Karina Vestergård Madsen og fortsætter:

”Men det er ikke gjort med det. Vi har brug for en samlet evaluering og politisk drøftelse af, hvordan vi styrker socialpsykiatrien i Københavns Kommune. Det kan vi kun gøre, hvis vi har sammenhængen til den regionale psykiatri med. Når vi kender resultaterne fra deres afdækning, er vi åbne for at se på alt, og vi er villige til at prioritere det,” siger Karina Vestergård Madsen.

Hvis medlemsforslaget går igennem, forventes det, at evalueringen bliver offentliggjort i løbet af oktober.

Fakta:

Evalueringen skal fokusere på kommunens håndtering af hurtig igangsættelse, sammenhæng i forløb og koordinering med regionen i forhold til hjælp og støtte til borgere, som udskrives fra enten indlæggelse eller ambulant psykiatrisk behandling i Region Hovedstaden, og hvor regionen vurderer, at det kan være relevant med kommunal opfølgning.

Konkret indgår følgende i evalueringen:

  • Beskrivelse og vurdering af egne procedurer, sagsbehandlingstider, ressourcer mv i forhold til hjælp og støtte til borgere, som udskrives fra enten indlæggelse eller ambulant psykiatrisk behandling
  • Beskrivelse og vurdering af samarbejds- og kontaktflader med den regionale psykiatri ifm. udskrivning mv.
  • Overvejelser i forlængelse fra Region Hovedstadens afdækning
  • Konkrete forslag til forbedringsmuligheder.

Kontakt

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen via pressechef i socialforvaltningen Malene Kristensen på tlf. 2325 6653

Laura Rosenvinge, medlem af Socialudvalget for S på tlf. 5090 1732

Cille Egholm, medlem af Socialudvalget for V på tlf. 3091 9806

Annika Smith, medlem af Socialudvalget for SF på tlf. 30 18 08 22

Katrine Kildgaard Nielsen, medlem af Socialudvalget for RV på tlf. 3091 9809

Line Ervolder, medlem af Socialudvalget for C på tlf. 5080 2636

Nøgleord

Kontakter

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen via pressechef i socialforvaltningen Malene Kristensen på tlf. 2325 6653

Laura Rosenvinge, medlem af Socialudvalget for S på tlf. 5090 1732

Cille Egholm, medlem af Socialudvalget for V på tlf. 3091 9806

Annika Smith, medlem af Socialudvalget for SF på tlf. 30 18 08 22

Katrine Kildgaard Nielsen, medlem af Socialudvalget for RV på tlf. 3091 9809

Line Ervolder, medlem af Socialudvalget for C på tlf. 5080 2636

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Overførselssagen: København tager forskud på bolig-hjemløseaftalen med pilotprojekt23.3.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

PRM Fordelingen af sidste års ubrugte budgetmidler i Københavns Kommune ligger nu klar. Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) glæder sig over aftalen. ”Som socialborgmester er jeg især glad for, at vi har taget endnu et vigtigt skridt mod at afskaffe hjemløshed i København. Som led i overførselssagen giver vi nu 50 af byens hjemløse et huslejetilskud i et pilotprojekt, så de kan komme i egen bolig og få intensiv støtte samtidig. Det vil give os nogle uvurderlige erfaringer, så vi er klar til at hjælpe endnu flere af byens hjemløse, når den nye hjemløseaftale træder i kraft næste år,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) og fortsætter: ”Med bolig- og hjemløseaftalen begynder opgøret med ufrivillig hjemløshed for alvor. Den betyder, at vi i København nu endelig får redskaberne til at skabe en blandet by med plads til alle. Derfor har pilotprojektet været topprioritet i forhandlingerne. Og jeg vil gerne sige tak til de andre partier for den brede opbakning.” Socialb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum