Dansk Transport og Logistik

EU's vejpakke er et kæmpe fremskridt i retning af fair transport

Del

-En vigtig sejr. Sådan siger DTL - Danske Vognmænds adm. direktør, Erik Østergaard, som reaktion på offentliggørelsen af resultatet af afstemningen i Europa-Parlamentet torsdag formiddag: -Tillykke til de ordentlige vognmænd og deres chauffører – de kan nu reelt se frem til langt mere fair vilkår at operere på, udtaler Erik Østergaard:

Adm. direktør Erik Østergaard, DTL - Danske Vognmænd, Foto: Lisbeth Holten
Adm. direktør Erik Østergaard, DTL - Danske Vognmænd, Foto: Lisbeth Holten

-Lad os være ærlige. Det har været en arbejdssejr. Processen har ikke været køn, og der er både blevet hevet i trøjen, været spark over skinnebenene, tilbagelægninger til målmanden, forlænget spilletid, straffesparkskonkurrence og uroligheder på tribunen undervejs. Men nu har Europa-Parlamentet fløjtet kampen af, og der står 10-0 på lystavlen.

-De danske vognmænd er på det vindende hold og står betydeligt stærkere inden returkampen, der kommer til at handle om implementeringen og myndighedskontrollen i medlemslandene.

Blandt "scoringerne" var stramning af reglerne for cabotage, returnering af lastbil til hjemlandet hver 8. uge, mulighed for at Danmark kan lade kombitrafik omfatte af cabotagereglerne, løn til chauffører både ved cabotage og ved tredjelandskørsel skal følge niveauet i de lande, hvor transporten udføres, den nye smart takograf med gps vil sikre en langt bedre håndhævelse, og varebiler i international transport skal også have tilladelse og takograf.

Ikke bare snak

Erik Østergaard: -DTL - Danske Vognmænds medlemmer kan være godt tilfredse. Jeg støder nogle gange på det synspunkt, at det alt sammen bare er snak, og at ingenting forandres i det virkelige liv. Det er ikke rigtigt. Nogle gange tager tingene tid, også for lang tid. Men det er et kæmpe fremskridt, at et stort flertal af parlamentarikerne i Europa tør sætte lovgivning bag bekæmpelsen af problemer i godstransportbranchen. Det vil med sikkerhed give resultater. Også selv om alt ikke løser sig i morgen, og træerne ikke vokser ind i himlen.

-Der er ingen tvivl om, at der nu udestår endnu en hård omgang, hvor de politiske beslutninger skal omsættes i konkret og håndterbar myndighedskontrol. Men dette skridt er vigtigt og en forudsætning for det konkrete.

-Jeg kan i alt fald konstatere, at DTL og vores organisation i Bruxelles, Nordic Logistics Association, har arbejdet stenhårdt for det her resultat i flere år, og det er en stor forløsning, at det nu er vedtaget.

-Tillykke til de ordentlige vognmænd og deres chauffører – de kan nu reelt se frem til langt mere fair vilkår at operere på, slutter Erik Østergaard.

Kontakter

Adm. direktør Erik Østergaard, tlf. 40 15 12 25

Pressechef Morten Lindbo, tlf. 21 20 14 00

Billeder

Adm. direktør Erik Østergaard, DTL - Danske Vognmænd, Foto: Lisbeth Holten
Adm. direktør Erik Østergaard, DTL - Danske Vognmænd, Foto: Lisbeth Holten
Download

Links

Information om Dansk Transport og Logistik

Dansk Transport og Logistik
Dansk Transport og Logistik
Grønningen 17
1270 København K

70 15 95 00http://dtl.eu/

 

Dansk Transport og Logistik og er en brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. DTL taler medlemmernes politiske sager lokalt, nationalt og i EU og hjælper medlemmerne med alt lige fra lovgivning til konkrete opgaver ude i virksomhederne. DTL er også arbejdsgiverforening for den danske transportbranche.

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Chaufførerne og vognmændene er pålagt et urimeligt ansvar for transportegnethed26.10.2020 14:58:57 CETPressemeddelelse

Der har i den seneste tid være røre blandt mange af de chauffører, der transporterer dyr, fordi chaufførerne er utilfredse med, at de skal være ansvarlige for, at de dyr, som de afhenter hos landmændene, er egnede til transport. En gruppe af chauffører har truet med at nedlægge arbejdet fra på onsdag for at få fødevareministeren i tale. Formanden for DTL Dyr Leif Lund Knudsen og adm. direktør for DTL - Danske Vognmænd Erik Østergaard udtaler i den forbindelse:

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum