Norlys

Eurowind Energy A/S erhverver SE Blue Renewables

Del

Eurowind Energy A/S erhverver SE Blue Renewables pr. 31. december 2019. SE Blue Renewables blev etableret i 2013 i forbindelse med, at PFA og SE (i dag en del af Norlys) købte DONG Energy’s danske onshore vindforretning.

Norlys samler sine renewablesaktiviteter hos Eurowind Energy A/S
Norlys samler sine renewablesaktiviteter hos Eurowind Energy A/S

SE Blue Renewables har aktuelt 222 vindmøller i drift med en samlet kapacitet på 184 MW samt byggeprojektet Overgaard Vindmøllepark i Randers Kommune. Projektet består af 26 nye vindmøller (heraf nedtagning af 12 eksisterende vindmøller). Derudover har selskabet en række udviklingsprojekter. Selskabets vindmøller i drift vil indgå i Eurowind Energy’s nuværende administrationsportefølje, der aktuelt udgør ca. 1.100 MW vind- og solparker.

Hos Eurowind Energy A/S er der stor tilfredshed med erhvervelsen:

- I forbindelse med vores fusion med Eniig Renewables i starten af året og Eniigs efterfølgende fusion med SE opstod muligheden for at overtage SE Blue Renewables. Med erhvervelsen kan vi drage fordel af de synergier, som en sammenlægning på kort og lang sigt muliggør for både det overtagne selskab og Eurowind Energy A/S, herunder at optimere byggeprocessen for Overgaard Vindmøllepark samt at skabe synergier i sammenhæng med den eksisterende portefølje, udtaler Jens Rasmussen, administrerende direktør i Eurowind Energy A/S.

Gert Vinther Jørgensen, som er CFO hos Norlys, udtrykker stor glæde over, at handlen er faldet på plads:

- Vi ser samlingen af aktiviteterne på området som en stor styrke og mulighed for at høste yderligere synergier og stordriftsfordele. Samtidig har vi været meget tilfredse med processen sammen med PFA og Eurowind Energy A/S, og vi konstaterer, at vi med aftalen styrker den samlede portefølje og rentabilitet i Eurowind Energy, hvilket i sidste ende er til gavn og glæde for Norlys’ andelshavere.

Med erhvervelsen af SE Blue Renewables-porteføljen øges Eurowind-koncernens egen ejede portefølje til omtrent 600 MW i drift samt 400 MW under byggeri på vej. Den primære ambition i koncernens langsigtede strategi er at udbygge ejerskabet af MW og dermed opbygge en energikoncern med produktion af energi fra vedvarende energikilder. Eurowind-koncernen er således et stort skridt på vejen til at blive en førende europæisk udvikler og operatør af vedvarende energiprojekter. I den forbindelse ser Eurowind Energy A/S frem til at byde nye, dygtige medarbejdere fra SE Blue Renewables velkommen i koncernen.

For yderligere information:
Jens Rasmussen, administrerende direktør i Eurowind Energy A/S, tlf. +45 2074 0903.

Kontakter

Billeder

Norlys samler sine renewablesaktiviteter hos Eurowind Energy A/S
Norlys samler sine renewablesaktiviteter hos Eurowind Energy A/S
Download
Eurowind Energy A/S hovedsæde i Hobro
Eurowind Energy A/S hovedsæde i Hobro
Download

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 709.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum