Wonderful Copenhagen

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København

Del

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi.

København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020.

Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer.

”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mangeårige støtte til det dansk-svenske Reprounion-samarbejde på fertilitetsområdet nu også er brændt igennem internationalt og har gjort Greater Copenhagen-området til det naturlige sted at placere en kæmpe kongres,” siger formand for Region Hovedstadens Erhvervs-, Vækst og Forskningsudvalg, Lars Gaardhøj (S).

Det er Wonderful Copenhagen og Bella Center, der, med stor opbakning fra Region Hovedstaden og Medicon Valley Alliance, står bag det vindende bud.

”Det er et stort og langsigtet arbejde at vinde værtskabet af internationale videnkongresser, så vi er rigtig glade for, at det lykkedes at vinde kongressen hertil i tæt samarbejde med vores partnere i Meetingplace-netværket. Ud over de turismeøkonomiske effekter af en så stor kongres, så understreger det samtidig den værdi og vigtige synergi, de internationale videnkongresser skaber for videnmiljøer og erhvervsliv,” siger Kit Lykketoft, kongreschef i Wonderful Copenhagen.

Region Hovedstaden har store ambitioner, når det kommer til forskning inden for fertilitetsområdet. Således står regionen sammen med bl.a. Region Sjælland og Region Skåne bag ReproUnion, der er et dansk-svensk projektsamarbejde inden for reproduktionsmedicin i Øresundsregionen.

Projektet, der binder 13 kliniske forskningsenheder på tværs af de tre regioner sammen med bl.a. Lund og Københavns Universitet, er et godt eksempel på, hvordan et stærkt og tværnationalt forskningsmiljø kan være med til at udvikle nye banebrydende fertilitetsbehandlinger.

Ifølge Medicon Valley Alliance, der fungerer som management unit for ReproUnion, er projektet samt den mangeårige og målrettede satsning på området af både universiteterne, regionerne og industrien da også nogle af hovedgrundene til, at ESHRE valgte København som værtsby for sin kongres.

”Region Hovedstaden, Region Skåne og Region Sjælland har i årevis arbejdet målrettet med at udvikle og markedsføre den dansk-svenske Medicon Valley region som en af verdens førende klynger inden for forskning og udvikling af nye banebrydende fertilitetsbehandlinger. I forlængelse af den indsats giver det videnskabeligt set god mening at placere ESHRE-konferencen i København i 2020, og det vil i mere end én forstand bidrage til at skabe nyt liv i byen,” udtaler Medicon Valley Alliance CEO Petter Hartman.

Udover at være en god platform for at udveksle viden inden for reproduktion og embryologi, vil ESHRE-kongressen også være et godt udstillingsvindue for danske biotek- og medicinalvirksomheder, ligesom den kan være med til at tiltrække internationale forskningstalenter til hovedstaden.

Kontakter

Wonderful Copenhagen, Uffe Hartmann, mobil: 21 73 98 90, mail: ufh@woco.dk

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

København fortsat blandt verdens 10 bedste sportsbyer30.4.2019 14:42:12 CESTPressemeddelelse

Danmarks hovedstad har i en årrække positioneret sig globalt som værtsby for internationale sportevents og er med på top-10-listen over de bedste sportsbyer i verden, som netop er offentliggjort. Listen hedder Global Sports Cities Index, som det anerkendte britiske bureau Sportcal står bag, og har i år Tokyo på førstepladsen. Der er hård international konkurrence mellem storbyerne om at vinde værtskaber af internationale sportevents, og med en 9. plads på listen, et enkelt ryk ned fra sidste års 8. plads, fastholder København sin plads i top-10. Listen udkommer hvert år, og her vurderes verdens byer på baggrund af deres værtskaber af internationale sportevents. For Københavns vedkommende bl.a. VM i ishockey, en af verdens største sportevents, som København og Herning var vært for i maj sidste år, og hvor Royal Arena i København lagde is til finalekampene. ”Det er rigtig flot, at København kan fastholde sin position blandt verdens 10 bedste sportsbyer. Sportevents skaber ikke kun liv i

Nye analyser fra Wonderful Copenhagen: Bæredygtig turismeudvikling skal sikre fremtidens vækst8.3.2019 11:30:00 CETPressemeddelelse

Hvordan kan Danmarks hovedstad udvikle sig som turistdestination frem mod 2030, så turismen skaber vækst, jobs og bidrag til velfærdssamfundet og samtidig bliver en løftestang for en positiv udvikling af København? Det spørgsmål er udgangspunktet for en række anbefalinger, som i dag blev præsenteret på Københavns Rådhus. Anbefalinger, som Wonderful Copenhagen har formuleret på baggrund af et nyt, stort analyseprojekt, 10XCOPENHAGEN. Turismen er i dag af meget stor betydning for byen, og den betydning bliver kun større med årene. Eks. bidrager turismen i hovedstaden årligt med en omsætning på knap 42 mia. kr. og skaber beskæftigelse til ca. 49.000 borgere. Resultaterne af det nye analyseprojekt viser bl.a., at borgerne i København generelt bakker op om, at der fortsat skal arbejdes på at tiltrække flere turister til byen – på den rigtige måde. Samtidig svarer 8 ud af 10 af hovedstadens internationale besøgende i analyserne, at de i høj grad har fået indfriet deres forventninger til besø

Danmark sætter ny rekord i indtjeningen fra krydstogtgæster i 201914.2.2019 08:23:35 CETPressemeddelelse

Danmark er et populært land at besøge ad søvejen, og i det nye år vil de danske krydstogthavne fra Skagen i nord til Rønne i øst til sammen sætte ny rekord med over 1,2 mio. gæster. Selvom København stadig er den største danske destination for krydstogt, er andelen af krydstogtgæsterne, som besøger de øvrige havne rundt i Danmark, stigende. I år får havnene uden for hovedstaden for første gang nogensinde næsten en kvart mio. gæster samlet set. Skibene, der lægger til i Danmark, sejler videre rundt i Østersøen, der er en af de populæreste regioner på det globale søkort for krydstogtskibe. Østersøen er samtidig den region i verden, der har de strengeste miljøkrav til krydstogtskibe. Miljøkravene har bl.a. bevirket, at krydstogtskibene i Østersøregionen, og dermed i Danmark, siden 2015 har reduceret deres svovludledning med 90 pct. Antallet af gæster i de enkelte havne i Danmark kan variere fra år til år, men i 2019 er der flere, der har markant fremgang, ud over København eks. Bornholm,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum