TDC Group

Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder

Del

TDC Group og MTG har indgået en aftale, der betyder, at MTG Nordic Entertainment og MTG Studios (tilsammen MTG Nordics) kombineres med TDC Group. Dermed skabes Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder.

I dag meddeler TDC Group og MTG, at MTG Nordics går sammen med TDC Group for at skabe den første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder i Europa. Dermed samles YouSee, Get, Viasat, TV3, Viaplay og flere andre velkendte medievirksomheder i et selskab med en rækkevidde på mere end 10 mio. husstande i Norden. Transaktionen værdisætter MTG Nordics til 19,55 mia. svenske kroner (ca. 15 mia. kroner).

Aftalen samler TDC Groups stærke portefølje af mobil-, bredbånds- og tv-tjenester med MTG Nordics' stærke indholdsproduktion, rettigheder, tv-transmission og streaming-tjenester.

"œJeg er utrolig glad for, at MTG Nordics bliver forenet med TDC Group. Vores to forretninger supplerer hinanden fantastisk, og sammenlægningen vil give os en endnu stærkere innovationskraft. Vi vil dermed få mulighed for at tilbyde de nordiske forbrugere endnu mere attraktivt indhold samt at skabe den næste generation af underholdningsprodukter. Selskabet vil være det første af sin slags i Europa," siger TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg, der bliver koncernchef i den nye samlede virksomhed, mens Anders Jensen fra MTG Nordics bliver ny vice-koncernchef.

Det fremtidige selskab vil investere mere i underholdning end nogen anden i Norden, og virksomheden vil være i stand til at nå alle nordiske husstande via egne stærke regionale distributions- og salgskanaler samt forsat samarbejde med en række vigtige partnere. Samlet vil de to selskaber have næsten 3 mio. tv-kunder på tværs af Sverige, Danmark, Norge og Finland og en samlet rækkevidde på mere end 10 mio. hjem i Norden.

Fremtidens underholdningstjenester vil forbinde Norden med en verden af indhold
Med mere end 1.000 dedikerede it-udviklere er ambitionen at gå forrest i transformationen af den digitale kundeoplevelse.

Selskabet vil have en ambition om at styrke den lokale indholdsprofil og den nordiske indholdsbranche gennem fortsatte investeringer. Samtidig ønsker selskabet at fortsætte samarbejdet med en lang række lokale og internationale partnere for dermed at skabe en åben platform, som muliggør distribution af alt det bedste indhold til den nordiske forbruger.

"œVi vil skabe et nyt og sandt nordisk selskab med intentionen om at investere yderligere i unikt lokalt indhold samt at styrke vores samlede underholdningsprodukter og det nordiske indholdsmarked som helhed. Sammen vil vi forpligte os til at bygge videre på vores stolte tradition om at skabe og fortælle de bedste historier i Norden," siger Anders Jensen, der er Executive Vice President i MTG og Chairman i MTG Nordic Entertainment.

Ifølge aftalen vil MTG modtage 308.880.260TDC-aktier og 3,3 mia. svenske kroner. Dermed vil MTG's aktionærer få en ejerandel på 28 pct. af TDC Group. 100 procent af alle MTG Nordics' aktier vil blive overført til TDC Group.

Gennemførsel af aftalen indebærer, at visse kriterier skal være opfyldt, ligesom aktionærerne i TDC Group og MTG skal godkende aftalen, og parterne skal sikre sig de nødvendige godkendelser fra konkurrencemyndighederne i de relevante lande. Transaktionen forventes gennemført i anden halvdel af 2018.

Senere i dag, kl. 10.15, vil TDC Group og MTG holde et pressemøde i Jenagade 22, 2300 København. Pressemødet kan også følges ved brug af dette link:

https://edge.media-server.com/m6/p/844pi7nv

Fact sheet

Om TDC Group :

TDC Group har mere end 8.000 ansatte i Danmark og Norge, hvoraf cirka 7.200 er ansat i Danmark

I 2017 havde TDC Group en omsætning på 20,3 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 8,2 mia. kr.

TDC Group har en omfattende infrastruktur i Danmark, hvor alle danske hjem er dækket af selskabets mobil, bredbånds- eller tv-tjenester. I Norge har TDC Group et omfattende tv- og bredbåndsnetværk via selskabet Get

TDC Group har mere end 3 mio. mobilkunder i Danmark, mens selskabet på tværs af Danmark og Norge har 1,7 mio. tv-kunder og 1,6 mio. bredbåndskunder

I Danmark tilbyder TDC Group tjenester via selskabets privatbrands YouSee, Telmore, Fullrate, Plenti, Dansk Kabel TV og erhvervsbrands TDC Erhverv og NetDesign. I Norge består TDC Group af privatbrandet Get og erhvervsbrandet TDC

TDC Group tilbyder også streaming-tjenesten Blockbuster i Danmark, Norge, Sverige og Finland

Om MTG Nordics :

MTG Nordics, der er en del af MTG, består af de to forretninger MTG Nordic Entertainment og MTG Studios (tilsammen kaldet MTG Nordics).

MTG Nordics har næsten 1.800 medarbejdere i Sverige, Danmark, Norge og Finland

I 2017 havde de to enheder en omsætning på 10,3 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 1,3 mia. kr. (hhv. SEK 13,6 mia. og 1,8 mia.)

MTG Nordic Entertainment med hovedkvarter i Stockholm er den førende underholdningsudbyder i Norden. Virksomheden har 1.450 ansatte og består af forretninger inden for underholdnings-tv, streaming og distribution i Sverige, Danmark, Norge og Finland

MTG Studios skaber, producerer og distribuerer tv-programmer, reklamer, features, events og brandet digitalt indhold

Om det samlede selskab :

TDC Group vil blive samlet med MTG Nordics

Sammen har de to virksomheder tæt på 10.000 ansatte i Sverige, Danmark, Norge og Finland

Baseret på 2017-resultaterne vil det samlede selskab have en omsætning på 30,6 mia. kr. og et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 9,6 mia. kr.

Yderligere oplysninger:

TDC Group

Group Communications, tlf. 70 20 35 10

tdcpresse@tdc.dk

MTG

Tobias Gyhlénius, Head of Public Relations, tlf. +46 73 699 27 09

press@mtg.com


Nøgleord

Billeder

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

90’er mobiler lever endnu30.7.2018 07:48pressemeddelelse

Med alle de muligheder, der er på en moderne smartphone, kan det virke mærkeligt. Men ikke desto mindre holder nogle danskere stadig fast i deres gamle mobiltelefon tilbage fra 90’erne. Således viser data fra TDC Groups mobilnet, at der i juni blev registreret 521 aktive mobiltelefoner fra før år 2000. Det er især mobiler fra finske Nokia, der stadig bliver benyttet. Otte af mobilerne i top-10 er produceret af Nokia. Top-10 over 90’er telefoner i TDC Groups mobilnet: 1. Nokia 6150 (1998) 2. Nokia 5110 (1998) 3. Nokia 6150-Ex (1998) 4. Nokia 3210 (1998) 5. Nokia 6081/NME-2A (1997) 6. Motorola International 2700 (1998) 7. Motorola MC2-41B12 (1998) 8. Nokia 6090 (1999) 9. Nokia 6110 (1997) 10. Nokia 7110 (1999) Hos YouSee er produktchef Niels Pedersen, der arbejder med indkøb af mobiler, ikke overrasket over, at det er Nokias mobiler, der dominerer. - Nokia var kongen, da mobiludviklingen for alvor tog fart sidst i 90’erne, og vi så nye funktioner på telefonerne som eksempelvis sms-ordbog

TDC Group ændrer sin organisation i Danmark28.6.2018 10:31pressemeddelelse

TDC Groups nye ejere har sat en klar strategisk retning for selskabet med ambitionen om fortsat at være markedsførende med Danmarks bedste infrastruktur og fokus på den digitale transformation, som TDC har været i gang med de seneste år. - Med nye ejere i ryggen vil vi fortsætte de markante investeringer i den danske infrastruktur og digitalisering. Vi vil tage et stort skridt ved at udbygge fibernetværket og etablere en ledende 5G-position for at sikre Danmarks bedste mobilnetværk i fremtiden, siger koncernchef Pernille Erenbjerg og uddyber: - Vi er kommet godt i gang med at eksekvere på den nye vision, og nu er tiden kommet til at etablere den organisation og det ledelsesteam, som bedst vil kunne drive dette arbejde fremover. Etablering af to nye forretningsenheder I den danske forretning i TDC Group etableres med virkning fra 1. august to nye forretningsenheder: En kundefokuseret enhed kaldet OpCo og en netværksfokuseret enhed kaldet NetCo. Begge enheder vil referere til koncernchef

Bert Nordberg ny bestyrelsesformand i TDC A/S18.6.2018 09:54pressemeddelelse

København 18. juni 2018: Det er med glæde, at TDC Group kan meddele, at Bert Nordberg pr. 1. august 2018 tiltræder som formand for TDC Groups bestyrelse. Med mere end 25 års erfaring inden for it-branchen og teleindustrien har Bert Nordberg en bred viden om branchen og stor erfaring med strategisk transformation og infrastruktur. Bert Nordberg har siden 2012 været bestyrelsesformand for Vestas og sidder desuden i en række bestyrelser herunder Electrolux AB, Saab-koncernen, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB. Før dette havde Bert Nordberg en lang karriere hos Ericsson, hvor han blandt andet var CEO for Sony Ericsson mellem 2009-2012. Bert Nordberg udtaler: "Jeg har fulgt situationen omkring TDC nøje, og jeg er overbevist om, at den strategi, de nye aktionærer har lagt frem, er den rigtige for virksomheden og for Danmark. Jeg er spændt på at komme i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med Mike Parton og resten af bestyrelsen samt til at bruge min erfaring til at implementere den n

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum