Europæisk kunstprojekt afsøger nye måder at skabe kunst sammen på
Under projektet ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) har en række europæiske kunstnere det seneste år udforsket, hvordan kunstnerisk samskabelse kan ske på ny og anderledes vis. Den 25. januar præsenterer de deres erfaringer på Aarhus Universitet.
Kunst fødes, når kunstnere på forskellige måder konfronteres med hinanden og med andre – og i mødet mellem kulturelle baggrunde og sociale livssammenhænge.
Det er den grundlæggende præmis for projektet Art Rethinks Transformation for Training (forkortet ART4T), hvor 18 lovende kunstnere inden for blandt andet musik, teater, design og installationskunst det seneste år har afsøgt nye måder at kreere kunstnerisk samskabelse på.
Gruppen, der alle kommer fra det europæiske kontinent – heriblandt Danmark – er forløbet igennem blevet mentoreret af en række internationalt anerkendte kunstnere, og det foreløbige arbejde blev i september måned udstillet ved Biennale Arcipelago Mediterraneo i Palermo.
Fra den 16. til den 26. januar samles kunstnerne så til en afsluttende workshop i København og Aarhus, hvor mentorerne atter vil følge arbejdet tæt, inden der afholdes en offentlig præsentation af workshoppen og forløbet på Aarhus Universitet.
Her er alle interesserede journalister og medier velkomne til at høre mere om projektet, ligesom det også kan aftales at komme på besøg under en workshop i dagene før for at opleve og møde kunstnerne.
Præsentationen foregår onsdag den 25. januar fra kl. 16.00 til kl. 18.00 i Kasernen, Langelandsgade 139, Bygning 1584, Dør A, Rum 112.
ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) er udtænkt af Associazione Culturale MeNO i Palermo i samarbejde med Aarhus Universitet og støttet af EU-programmet Erasmus+.
Yderligere information:
Peter M. Boenish, professor
Institut for Kommunikation og Kultur, Dramaturgi
Faculty of Arts, Aarhus Universitet
Telefon: 8716 3058
E-mail: peter.boenisch@cc.au.dk
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Forskningsprojekt om kulturmøder, spiludvikling og unge kulturborgere modtager prestigefuld Horizon-bevilling30.1.2023 12:37:53 CET | Pressemeddelelse
Lektor Rikke Toft Nørgård, DPU, Aarhus Universitet står i spidsen for et nystiftet konsortium på tværs af Europa. Forskningsinstitutioner, kulturorganisationer og kreative industrier skal udvikle nye modeller for ’kultur-industri-forsknings-samarbejder’ og nye formater for ’kunstnerisk og kulturel spiludvikling’ med unge europæiske kulturborgere. Projektet er støttet med en Horizon Europe Research & Innovation bevilling fra EU-kommissionen på i alt 22,87 mio. kroner.
Autister skal være rollemodeller for autister30.1.2023 11:09:54 CET | Pressemeddelelse
Hvad er det gode liv for en autist? Det giver en række autistiske mennesker deres bud på i et nyt projekt, hvor forskere i samarbejde med en specialskole undersøger, hvordan autistiske rollemodeller kan hjælpe mennesker med autisme med at øge deres livskvalitet ved at skabe håb og tro på fremtiden.
AU-forskere kortlægger legetøjets betydning i datidens jæger-samlersamfund12.1.2023 11:15:53 CET | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvordan børn af jæger-samlerfamilier har fremstillet og brugt legetøj til at lære om verdenen og de sociale spilleregler, der knyttede sig til samfundet.
Analyse: Egnsteatre spiller en aktiv og vigtig rolle i lokalområdet og for den nationale scenekunstpolitik19.12.2022 10:34:36 CET | Pressemeddelelse
En ny analyse fra Center for Kulturevaluering på Aarhus Universitet viser, at landets egnsteatre er aktive medspillere i deres hjemkommuner. Samtidig spiller de en vigtig rolle i den nationale scenekunstpolitik.
Forskningsprojekt vil sætte Guldalderen i nyt lys19.12.2022 10:00:33 CET | Pressemeddelelse
Et forskerteam fra Aarhus Universitet skal kaste et nyt og formaliseret blik på den danske Guldalder ved hjælp af kunstig intelligens. Projektet er støttet af AUFF NOVA Fonden med 2.474.500.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum