Europabevægelsen

Europabevægelsens næstformand besøger Ukraine

Del

Mandag d. 4. juli besøger Europabevægelsens næstformand Jens-Kristian Lütken Lviv i Ukraine. Han skal mødes med en række lokale politikere og NGO’er for at drøfte situationen i landet.

Næstformand for Europabevægelsen og beskæftigelses- og integrationsbrogmester i København, Jens-Kristian Lütken rejser i dag til Ukraine. Han har tidligere besøgt bl.a. Mariupol og Uzhgorod, og har derfor fulgt situationen tæt i landet.

”Det er helt afgørende at udvise solidaritet med det ukrainske folk i forbindelse med de uhyrlige russiske overgreb landet er udsat for. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at bakke civilsamfundet op, således at et frit Ukraine får et solidt demokratisk fundament at stå på. Samtidig er det afgørende at signalere at Ukraine hører til i hjertet af Europa som et fuldgyldigt medlem af EU. Vejen til medlemskab er lang, men rejsen er begyndt for den hårdt plagede nation.”

Europabevægelsens næstformand, der også er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København (V) skal besøge byrådet, den regionale administration og en NGO, der hjælper internt fordrevne.

”Som borgmester i København har jeg haft ansvaret for at tage imod de fordrevne ukrainere. Jeg ser derfor frem til at drøfte med mine ukrainske byrådskollegaer, hvordan vi kan styrke båndene mellem Danmark og Ukraine og udvikle det helt særlige bånd som er opstået mellem vores lande i forbindelse med at tusindvis af ukrainere er kommet til Danmark."

Europabevægelsens næstformand Jens-Kristian Lütken har tidligere været valgobservatør i Ukraine, og har bl.a. rejst i det østlige Ukraine og på Krim.

Han befinder sig hele dagen d. 4. juli i Lviv og kan kontaktes direkte på telefon.

Nøgleord

Kontakter

Jens-Kristian Lütken

Næstformand i Europabevægelsen

Tlf. 3091 9800

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum