DIBS Payment Services A/S

EU-sikkerhed en »bjørnetjeneste« for dansk e-handel?

Del

Nye EU-regler om kortbetaling over nettet, der har til formål at mindske stigende internationalt misbrug, får betalingsbranchen til at indføre mobilbetinget sikkerhedsprotokol på VISA og Mastercard i Danmark. Godt for sikkerheden, men farligt for omsætningen, melder betalingsgigant, der vil løse problemet med scanningsteknologi.

Shopper du over nettet, så skal du snart forberede dig på altid at have mobiltelefonen klar:

Nye EU-regler der skal bekæmpe svindel og forbedre kundetilliden til internetbetalinger implementeres i øjeblikket på tværs af Europa, og dét stiller skærpede sikkerhedskrav til onlinebetaling for både webshops og kunder i Danmark, der per 2. maj som standard vil blive underlagt sikkerhedsprotokollen 3D Secure .

3D Secure er en digital sikkerhedsprotokol, der har til hensigt at nedsætte kortsvindel ved at koble dit kort op med din mobiltelefon og betinge købet af, at du godkender det via mobilen med en SMS-kode. Og indledende forsøg viser da også, at svindel mindskes med op til 80%, men:

»Med 3D Secure skal VISA- og Mastercard-kunder fremover verificere alle betalinger over 200 kroner via SMS-kode, og dét kan nedsætte butikkernes konverteringsrate drastisk«, lyder det fra Henriette Høyer, Sales Manager hos betalingsgiganten DIBS Payment Services , der er nordens største online Payment Service Provider (PSP) og står bag hovedparten af danske kortbetalinger over nettet.

Milliarder på spil

Ifølge Henriette Høyer kan 3D Secure dermed få »stor indflydelse« på omsætningen i dansk e-handel:

»Flere sikkerhedstjek kan betyde flere forhindringer for kundekonvertering, og da 70% af alle transaktioner ligger mellem 200 og 2.000 kroner, kan der m.a.o. tale om en stor trussel mod netbutikkernes omsætning - der står milliarder på spil«, vurderer Henriette Høyer.

Hun henviser samtidigt til rapporten Dansk E-handel 2015 , der påviser, at 20% af respondenterne har prøvet at afbryde et køb på nettet alene p.g.a. omfattende registrering og flere steps i betalingen.

Sådan sikrer du dig

Og afbrudte køb vil der kun komme flere af med 3D Secure, omend mange af disse kan undgåes, hvis netbutikkerne implementerer de rigtige fraud tool -teknologier, pointerer Henriette Høyer:

»Fraud tools som eksempelvis DIBS SecurePay scanner alle køb mellem 200-2.000 kroner og vurderer, om transaktionen er mistænkelig. I hovedparten af tilfældene vil en sådan scanning være negativ, og derved sende kunden udenom 3D Secures ekstra sikkerhedstjek - det kan sikre, at milliarder i omsætningen ikke går tabt«, vurderer Henriette Høyer.

Worst case scenario er Norge, hvor konverteringsraten er faldet drastisk til 73%, efter man permanent fik 3D Secure, viser tal fra DIBS' norske afdeling:

»Til sammenligning har Danmark pt. en konverteringsrate på 95%, så det er ret vigtigt, at netbutikkerne får de her fraud tool- teknologier implementeret, hvis ikke man vil have nedjusteret sin konverteringsrate og omsætning«, lyder konklusionen fra Henriette Høyer, der samtidigt fremhæver, at man i pilotforsøg med SecurePay ligeledes har registreret 80% mindre svindel.

»Så sikkerheden er skam stadig i top, og det er jo mindst ligeså vigtigt som omsætningen«, slutter Henriette Høyer.


DIBS startede helt tilbage i 1998 og er i dag repræsenteret i 20 lande med over 15.000 kunder og over 1.5 milliarder gennemførte betalinger. Med 18 års erfaring er vi de ledende eksperter inden for online betaling.

Vi er altid klar med de mest innovative løsninger -især på mobilen - og vi håndterer hver dag op imod en halv million danske online betalinger. Blandt vore kunder tæller nogle af de største virksomheder i e-handelsbranchen. På vores kontorer i hele Norden arbejder flere end 100 medarbejdere på at gøre online betaling endnu nemmere. Vi tilbyder alle populære betalingsmetoder, har en stærk og engageret support og vi skræddersyr vores løsninger efter kundens behov.


Billeder

Information om DIBS Payment Services A/S

DIBS Payment Services A/S
DIBS Payment Services A/S
Arne Jacobsens Allé 13, 1. tv.
2300 København S

70 20 30 77http://www.dibs.dk/

Om DIBS Payment Services

DIBS startede helt tilbage i 1998 og er i dag repræsenteret i 20 lande med over 15.000 kunder og over 1, 7 milliarder gennemførte betalinger. Med 18 års erfaring er vi de ledende eksperter inden for online betaling.

Vi er altid klar med de mest innovative løsninger -især på mobilen - og vi håndterer hver dag over en halv million online betalinger. Blandt vore kunder tæller nogle af de største virksomheder i e-handelsbranchen. På vores kontorer i hele Norden arbejder flere end 100 medarbejdere på at gøre online betaling endnu nemmere. Vi tilbyder alle populære betalingsmetoder, har den bedste lokale support og vi skræddersyr vores løsninger efter kundens behov.

Følg pressemeddelelser fra DIBS Payment Services A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DIBS Payment Services A/S

5 tips til at gøre din webshop klar til Black Friday12.11.2018 06:30aktuelt

Traditionen med Black Friday bliver stadigt større og mere omfattende i Danmark og i år falder datoen d. 23. november. Danskerne elsker at jage de gode tilbud på nettet og det er derfor en god mulighed for de danske webshops at få masser af kunder i forretningen. DIBS by Nets følger hvert år udviklingen på Black Friday og hvert år er der betydelige stigninger at se i antallet af online transaktioner. Her kommer deres Black Friday-tips til de danske webshops.

En »institution i dansk e-handel« fylder rundt: »Stort set alle danskere er i berøring med dem«25.7.2018 11:17pressemeddelelse

De kom 3 måneder før Google - og 7 år før Facebook. 20 år efter stiftelsen gør DIBS Payment Services status efter »en æra« på internettet, der ifølge ejerne Nets har taget betalingsvirksomheden på en startup-rejse fra pionér til en af de ledende kræfter på det danske marked. Men ifølge ledelsen er det langt fra slut: DIBS vil have hele Europa med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum