Udenrigsministeriet

EU fjerner told og toldkvoter for import af ukrainske varer

Del

EU har d. 24. maj 2022 vedtaget at forbedre handelsvilkårene for ukrainske varer, der bliver eksporteret til EU. Tiltagene gælder for en etårig periode og vil bidrage til at støtte Ukraines økonomi samt fastholde handlen med omverdenen efter Ruslands invasion.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Ruslands invasion har ramt Ukraines økonomi hårdt, og der er store udfordringer forbundet med at handle med omverdenen. Derfor støtter regeringen varmt, at EU nu giver ukrainske varer bedre adgang til EU’s marked. Ukraine har brug for vores hjælp til at sikre, at bunden ikke går ud af økonomien. Samtidig sender tiltagene et vigtigt politisk signal om vores vilje til at støtte Ukraine.” 

Ukraine har allerede tætte handelsrelationer med EU, som er etableret med associeringsaftalen fra 2014. Aftalen har gradvist fjernet størstedelen af told og toldkvoter, selvom der fortsat er told og toldkvoter for enkelte varer. Samhandlen er efterfølgende vokset, og EU er i dag Ukraines vigtigste eksportmarked.

Forslaget om handelsliberaliserende tiltag vil midlertidigt fjerne al udestående told, toldkvoter og importtariffer. Dertil ophæves beskyttelsesforanstaltninger og anti-dumping-told på produkter fra Ukraine. Tiltagene kan blandt andet gavne industriprodukter og landbrugsvarer, herunder frugt og grønt.

De ekstraordinære forbedrede handelsvilkår indgår som ét af en række tiltag, der skal afhjælpe de udfordringer for Ukraines økonomi og handel, der er opstået som følge af den russiske aggressionskrig.

Kontakt pressevagten for yderligere information på pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum