BØRNEfonden

EU anerkender BØRNEfonden som officiel samarbejdspartner

Del

BØRNEfonden har netop indgået en partnerskabsaftale med ECHO (EU-kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse). Partnerskabsaftalen betyder, at BØRNEfonden nu har mulighed for hurtigt at søge midler i tilfælde af natur- eller menneskeskabte katastrofer, men også til indsatser der skaber robusthed og forebygger katastrofer. Partnerskabet er en forudsætning for at kunne søge midler ved ECHO.

ECHO-partnerskabet kommer på baggrund af en grundig vurdering af BØRNEfondens kapacitet til at kunne implementere humanitære indsatser indenfor områder som sundhed, ernæring, sanitet og uddannelse.

”Det er et kvalitetsstempel fra EU. Vi er blevet vurderet på en lang række parametre, så derfor er et ECHO-partnerskab en indikation af, at vi står stærkt i forhold til at kunne implementere en lang række livsvigtige humanitære indsatser i nogle af verdens mest skrøbelige lande. Det vidner om tiltro til BØRNEfondens arbejde og resultatskabelse,” siger Bolette Christensen, CEO i BØRNEfonden.

Solid erfaring med forebyggelse
ECHO partnerskabet betyder helt konkret, at BØRNEfonden er forhåndsgodkendt til at kunne søge om midler ved ECHO. Midler fra ECHO kan udstedes hurtigt, og derfor øger det BØRNEfondens muligheder for at kunne reagere på humanitære og naturskabte katastrofer, skabe robusthed for udsatte grupper og forebygge nye katastrofer. Dette arbejde inkluderer at gøre civilsamfund mere modstandsdygtige overfor potentielle kriser – bl.a. ved hjælp af risikovurderinger og udformning af specifikke humanitære strategier.

BØRNEfonden arbejder i forvejen med at forebygge humanitære kriser gennem styrkelse af fattige lokalsamfund. Og gennem årene har BØRNEfonden responderet på humanitære kriser i BØRNEfondens programlande i Vestafrika, herunder: Oplysningsarbejde om oversvømmelse, forebyggelse af fødevaremangel samt ernærings-, WASH- og uddannelsesprojekter og ebola- og epidemiforebyggende indsatser.

”Dette samarbejde med EU lukker os ind i et enormt vidensfællesskab. Det er en betydelig fordel for udviklings- og humanitært arbejde, at de forskellige aktører på områderne er i stand til at arbejde sammen, og vi ser stort frem til samarbejdet,” siger Bolette Christensen.


Flere kommentarer:
CEO i BØRNEfonden, Bolette Christensen, kan kontaktes gennem kommunikationskonsulent Gitte Meyer Madsen på tlf. 29 42 15 14  

BØRNEfonden har i 45 år arbejdet i nogle af verdens fattigste lande og er i dag en af Danmarks største privatfinansierede udviklingsorganisationer. I samarbejde med lokalsamfund, organisationer og myndigheder arbejder BØRNEfonden i 15-20 år i hvert lokalområde for at sikre en bæredygtig fremtid for børn, unge og familier.  

Information om BØRNEfonden

BØRNEfonden
BØRNEfonden
Otto Mønsteds Gade 5
1571 København V

70 22 12 11http://bornefonden.dk/

Følg pressemeddelelser fra BØRNEfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BØRNEfonden