Vejdirektoratet

Etapeskift på renovering af Sallingsundbroen

Del

Arbejdet på nordsiden af Sallingsundbroen er nu afsluttet, og entreprenørens mandskab rykker videre til broens midterste del, og det kan kortvarigt give gener for trafikanterne.

Den grundige renovering af Sallingsundbroen runder snart en milepæl. Det sker, når arbejdet på nordsiden bliver afsluttet i begyndelsen af oktober.

I weekenden 9. – 10. oktober rykker entreprenørens mandskab videre til den midterste del af broen. Renoveringen af Sallingsundbroen er delt ind i tre etaper med henholdsvis nordsiden, midten og sydsiden. Tidligere var det planen at tage sydsiden af broen før den midterste del, men projektleder Rasmus Bang forklarer, at det giver bedre mening at gøre det i omvendt rækkefølge.

”Den lange vinter indebar, at nogle vejrfølsomme arbejder kom senere i gang end planlagt. Det er ikke lykkedes for entreprenøren fuldt ud at indhente forsinkelsen. Da den midterste etape er den mindste – det vil sige indeholder de mindste mængder – er det besluttet at ændre rækkefølgen af arbejdet, for herved at opnå en mere robust tidsplan og dermed sikkerhed for, at arbejdet kan afsluttes rettidigt i november 2023,” siger Rasmus Bang.

Under etape 2 vil arbejdsarealet altså ligge midt på broen således, at trafikken kører på hver side. 

Fortsat to farbare spor
I forbindelse med omlægningen til den midterst etape vil der komme gener for trafikken og arbejdet med omlægningen påbegyndes allerede i uge 39 op mod weekenden. 

Aftenen/natten til torsdag den 7.10 og fredag 8.10 vil der være signalanlæg i perioden kl. 17.00 til kl. 5.30. Fra fredag aften kl. 17.00 og helt frem til søndag vil der være signalanlæg på broen.

For den kørende trafik vil der fortsat også være begrænsninger i form af reduceret bredde af kørebaner og hastighedsnedsættelse til 50 km/t.

For brede køretøjer vil der være begrænsninger, idet den frie bredde i dagtimerne er begrænset til 3,65 m. Køretøjer med bredde op til 3,95 m vil dog have mulig for at passere broen to gange i døgnet på fastlagte tidspunkter. Passagen kræver booking – en ordning der blev indført i foråret 2020 ved renoveringens påbegyndelse.

Den resterende tidsplan er

• Etape 2 – midten af broen fra oktober 2021 til august 2022

• Etape 3 – sydsiden af broen august 2022 til udgangen af 2023 (her bliver også lagt helt nyt slidlag på det meste af broen)

De anførte tidspunkter er omtrentlige, idet blandt andet vejrforhold kan betyde ændringer af tidsplanen.

Fakta

Sallingsundbroen er fra 1978 og forbinder øen Mors og halvøen Salling.

Broen skal på oversiden have ny belægning, ny fugtisolering, nye støjdæmpende fuger og nyt autoværn.

Renoveringen strækker sig over fire år fra 2020-2023

Trafikken afvikles i to kørespor i hele perioden, men hastigheden sættes ned fra 80 km/t til 50 km/t, og kørebanernes bredde reduceres.

Brede landbrugskøretøjer kan bestille passage over broen på https://booking.arkil.dk

Kontakter

Projektleder Rasmus Bang, tlf.: 7244 2447, mail: rba@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, tlf.: 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum