Helsingør Kommune

Et styrket erhvervsklima i Helsingør Kommune

Del

Helsingør Kommune viser endnu engang et godt resultat i DI’s årlige Erhvervsklimaundersøgelse. Kommunen har flyttet sig ni pladser frem i den samlede måling, og det er en forbedring på mere end 20 pladser på de seneste to år. I kategorien ”Den overordnede erhvervsvenlighed” springer kommunen 19 pladser frem. Borgmester Benedikte Kiær er godt tilfreds med resultatet.

Her i Helsingør Kommune vægter vi meget højt, at vi får skabt gunstige forhold for erhvervslivet, så vi både kan fastholde eksisterende virksomheder og tiltrække nye. Den markante fremgang de to seneste år bekræfter, at vi er godt på vej. Jeg hæfter mig især ved, at vi får en meget fin placering i den overordnede erhvervsvenlighed. Vi har gjort meget for at forenkle kontakten mellem virksomheden og kommunen gennem vores One Stop Erhvervsservice og én enkelt sagsbehandler per virksomhed, og det tror jeg har en positiv afsmittende effekt på virksomhedernes oplevelse af kommunen,” siger borgmester Benedikte Kiær, som er rigtig godt tilfreds med resultatet.

På flere områder er der fremgang at spore for Helsingør Kommune. Det gælder blandt andet indsatsen fra jobcentret, som er gået frem med 18 pladser - et område, virksomhederne ellers kritiserede i sidste års undersøgelse. Helsingør Kommune har været lydhør over for kritikken og iværksat en række initiativer, der har båret frugt. I det hele taget bliver der gjort meget for at sikre en god dialog med virksomhederne, så kommunen bliver bekendt med styrker og svagheder – og hvor der er et forbedringspotentiale. Denne dialog er noget, som virksomheden Marco Marine kan nikke genkendende til og sætter stor pris på:

”Helsingør Kommune er blevet meget mere synlig over for erhvervslivet de senere år, og der bliver gjort meget for at styrke forholdet til og samarbejdet med os. Et af de gode tiltag er kommunens virksomhedsbesøg, hvor vi kan få nogle frugtbare drøftelser og ikke mindst stille spørgsmål, som kommunen hurtigt vender tilbage med svar på. Jeg sætter i det hele taget stor pris på at være en del af erhvervslivet heroppe, og jeg er sikker på, at der nok skal komme endnu flere erhvervsdrivende med tiden,” siger adm. direktør Poul Rasmussen.

DI’s Erhvervsklimaundersøgelse viser dog også, at der er visse udfordringer for kommunen – eksempelvis udbudsprocessen med de private leverandører, hvor de adspurgte virksomheder ikke er helt så positive:

”Nogle af de områder, hvor vi er gået tilbage, skyldes ikke manglende initiativer, men snarere at initiativerne endnu ikke er slået igennem. Eksempelvis har vi i forhold til udbudsprocessen gjort en stor indsats for at forenkle og digitalisere. Forhåbentlig viser det sin effekt i næste års undersøgelse,” siger borgmester Benedikte Kiær.

Fakta: Helsingør Kommune har siden 2015 bl.a. gjort følgende for at styrke erhvervsklimaet:

 • Iværksætteri
  Iværksætteri og innovation skaber nye virksomheder og dermed vækst. Derfor tilbyder Helsingør Kommune gratis iværksætterrådgivning, vækstvejledning, og giver de nye virksomheder mulighed for at deltage i netværk og få sparring fra mentorer, og alle nye virksomheder bydes personligt velkommen af borgmester Benedikte Kiær.

 • Ny udbuds- og indkøbspolitik
  Kommunen har i samarbejde med erhvervslivet udarbejdet en ny udbuds- og indkøbspolitik som gennem elektroniske leverandørlister sikrer gennemsigtighed i forhold til de kommunale udbud. Sammen med informationsmøder og leverandørmøder er det blevet lettere at blive leverandør til Helsingør kommune.

 • Rekruttering af arbejdskraft
  Vi sikrer adgang til kvalificeret arbejdskraft bl.a. gennem Nordsjællands Rekrutteringsservice, som er et samarbejde mellem ni nordsjællandske kommuner. En opsøgende indsats over for virksomhederne. En kontaktperson samt jobdating er også nye tiltag, som sammen med partnerskabsaftaler mellem kommune, erhvervsskole og erhvervsorganisationer sikrer lærerpladser til de unge og kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

 • Forbedrede rammevilkår
  Kommunens erhvervsskatter er faldende. Grundskyldspromillen er faldet med 1,82 promillepoint fra 2014 til 2016. Den er nu på 29,0 promille. Dækningsafgiften er i 2016 på 6,9 promille - et fald på 0,6 promillepoint i forhold til 2014. Byggesagsgebyret er helt fjernet, og sagsbehandlingstiden er væsentlig reduceret.
 • Mere One Stop
  En indgang til kommunen gennem One Stop Erhvervsservice sikrer nem og hurtig adgang til kommunen. Virksomhedsbesøg, nyhedsbreve og informationsmøder for erhvervslivet giver virksomhederne direkte adgang til relevante informationer og til dialog med kommunen.

Nøgleord

Kontakter

Kirstine Rasmussen, +45 2637 3482

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum