Et skridt nærmere geotermi i København

Del

Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) bliver nu en del af E.ON-koncernen. E.ON og GEOOPs øvrige ejere har besluttet, at E.ON skal øge sit ejerskab i GEOOP så meget, at GEOOP bliver en del af E.ON-koncernen. Dermed forstærker E.ON og GEOOP deres ambitioner om mere grøn varmeproduktion fra geotermi i stor skala i København og Øresundsregionen.

E.ONs geotermiske anlæg i Malmø
E.ONs geotermiske anlæg i Malmø

E.ONs nye datterselskab GEOOP ansøgte i 2019 Energistyrelsen om tilladelse til at gå i gang med efterforskning og indvinding af geotermi til fjernvarme i København. GEOOP vurderer, at der er mere energi i det varme vand i undergrunden under Danmark end i de samlede ressourcer af olie og gas i den danske undergrund.

Vi ser meget store muligheder i geotermi og har allerede erfaringer fra både Tyskland og Sverige. Erfaring, kompetencer, klimafokus og økonomisk bæredygtighed er det, der kendetegner GEOOP og selskabets ejerkreds. Med partnerne i GEOOP styrker vi den erfaring og indsigt i netop geotermi, som kræves for at få den rigtige løsning til fjernvarmenettet i en stor by som København,” fortæller Peter Jonsson, administrerende direktør i E.ON Danmark.

I forbindelse med styrkelsen af GEOOP får selskabet også en række geotermisk erfarne medarbejdere med mange års know-how inden for udvikling og drift af geotermi.

”Geotermi er meget anderledes end at udvinde olie og gas, fordi det allervigtigste er at integrere geotermien med et eksisterende fjernvarmesystem. Vi har ansøgt om at få lov til at efterforske undergrunden med en egentlig prøveboring allerede til næste år eller i 2023. Det giver os den hurtigste adgang til de bedste data, og dermed kan vi komme hurtigere i gang med geotermisk varmeproduktion. Vi har arbejdet i mange år på at nå hertil, og derfor glæder vi os meget over, at E.ON peger på os som partner til at udvikle fremtidens varmeproduktion til København,” siger direktør i GEOOP, Lars Andersen. 

Fakta:

  • Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) ejes af E.ON, Ross DK og Iceland Drilling og er stiftet i 2016.
  • GEOOP bliver en del af E.ON koncernen, der nu ejer 51% af selskabet.
  • Ejerkredsen har som de eneste i markedet erfaring med geotermi-projekter i både Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Island.
  • GEOOP har ansøgt Energistyrelsen om tilladelse til at efterforske og indvinde geotermi til fjernvarme i København.
  • GEOOPs mål er at producere grøn varme til en fornuftig pris på en miljømæssig forsvarlig måde, så naturen ikke belastes unødvendigt. GEOOP vil producere CO2-neutral og omkostningseffektiv geotermi med fokus på varme til forbrugerne til en konkurrencedygtig pris med høj forsyningssikkerhed – og uden transport af brændsler, da det varme vand ligger lige under København.
  • Tildeles GEOOP tilladelsen fra Energistyrelsen er det i første omgang planen at levere 100 MW varme. Det svarer til minimum 30.000 familiers opvarmning. Næste skridt er at udbygge til stor-skala.

Yderligere spørgsmål:

Lars Andersen, Direktør, GEOOP,la@geoop.dk, tlf: 40109002

Vibeke Agerdal Kristiansen, Head of PR & Public Affairs, E.ON Danmark, Vibeke.agerdal@eon.dk, Tlf: 30386164

Om partnere

E.ON
E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere (2020). Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. E.ON har investeret mere end 12 milliarder euro i vedvarende energi gennem de seneste 10 år.

Ross DK
Ross DK er specialiseret indenfor brønddesign og -boring med leverancer til olie- og gasindustrien samt geotermi til fjernvarme. Virksomheden leverer en totalløsning som følger projektet fra idé, gennem design til udførelse af boringerne.Virksomheden har de rette kompetencer og viden til at gennemføre komplekse projekter. De varetager alle processerne vedrørende boring for at optimere og levere gode, sikre projekter. Ross DK har hovedkvarter i København, Danmark.

Iceland Drilling Company
Iceland Drilling Company er ledende indenfor boring af geotermiske projekter og har mange års erfaring med høj- og lavtemperatur brønde. Virksomheden opererer internationalt og har en flåde af nye hydrauliske borerigge og moderne udstyr, som hurtigt kan mobiliseres fra projekt til projekt. Virksomheden har en stærk kompetence indenfor boring af dybe projekter og har boret flere hundrede geotermiske brønde. Iceland Drilling Company har hovedkvarter i Reykjavik, Island.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

E.ONs geotermiske anlæg i Malmø
E.ONs geotermiske anlæg i Malmø
Download
Download
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere (2021). Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne persontransporten med strøm til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver et af Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fem biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON ejer og drifter cirka 16 lokale kraftvarmeværker og fem fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

E.ON er klar til at fordoble fjernvarmeområde i Frederikssund med grøn varme28.1.2022 12:25:33 CET | Pressemeddelelse

Fjernvarme-leverandøren E.ON har lige nu et projektforslag til vurdering hos Frederikssund Kommune, så den sydlige del af byen, og det nye område Vinge, også kan få glæde af billigere og grønnere varme. E.ON har siden 2005 leveret fjernvarme til Frederikssunds borgere fra varmeværket på adressen Løgismose 1. Det har dog kun været den nordlige del af byen, der har haft gavn af fjernvarmen, fordi den sydlige del af Frederikssund by har været udlagt til gas. Men det er E.ON klar til at lave om på nu.

Ny app giver E.ONs kunder opladning med billig, klimavenlig strøm og skaber plads til endnu flere elbiler28.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

E.ON Danmark og True Energy har indgået en aftale, der betyder, at E.ONs elbilkunder kan styre opladningen derhjemme via appen True Smart Charge. E.ON-kunder får mulighed for at lade automatisk, når strømmen i elnettet er billigst og mest klimavenlig. Samtidigt øger det mulighederne for at udnytte bæredygtig energi i transporten bedst muligt og mindsker belastningen på elnettet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum