LO • Landsorganisationen i Danmark

Et nej gør tingene sværere

Del

Vi skal gøre det lettere for os selv. Og bedre. Derfor skal vi stemme ja 3. december, siger LO's næstformand Arne Grevsen. Han undrer sig over Enhedslistens kurs i debatten.

– For to år siden benyttede Enhedslisten alle anledninger til at bekæmpe social dumping. Nu er det som om, det er lige meget. Det er i hvert fald svært at se, hvordan partiet nu bidrager til rene linjer på arbejdsmarkedet. Set fra min stol er det faktisk en ret forbløffende udvikling.

Det siger LO’s næstformand Arne Grevsen, der reagerer på de udfald mod fagbevægelsen, som Enhedslisten er kommet med i forbindelse med folkeafstemningen 3. december.

Fagbevægelsen anbefaler, at danskerne stemmer ja til at omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Det er den anbefaling, som er blevet angrebet af blandt andre de to folketingsmedlemmer Finn Sørensen og Henning Hyllested. Sidstnævnte, der er Enhedslistens ordfører på spørgsmål om social dumping, har således kaldt fagbevægelsens fortolkning af fordelene for ”vildt overdrevne”.

– Jeg forstår ikke Henning Hyllested. I samme Ritzau-interview indleder han med at understrege, at et dansk ja umiddelbart giver fagbevægelsen en række fordele i kampen for at sikre lønmodtagernes vilkår, siger Arne Grevsen og fortsætter:

– LO’s anbefaling er alene bundet op på de konsekvenser, resultatet af afstemningen vil have på lønmodtagerne og arbejdsmarkedet. Her er der en lang række forhold, hvor det helt klart bliver sværere for os, hvis vi stemmer nej. Og vi synes altså, det er bedst at gå efter et resultat, der gør det både lettere og bedre for os, siger Arne Grevsen.

Flere fordele
Han peger blandt andet på en række af de forordninger, som gør det lettere for danske fagforeninger og lønmodtagere at inddrive gæld hos udenlandske arbejdsgivere, der går konkurs eller flytter penge mellem banker og på tværs af landegrænser.

Tilsvarende vil et ja gøre det nemmere at håndhæve konfliktretten her i Danmark, ligesom Arbejdsretten får mulighed for at gennemtvinge domme over for en udenlandsk arbejdsgiver.

– Det er ret mystisk, at en i øvrigt god mand som Henning Hyllested ikke tillægger den slags nogen betydning, men i stedet siger, at det ikke ”batter” noget. Det er lige før, man kan mistænke ham for, at han ikke vil indrømme, at der er fordele, siger Arne Grevsen og tilføjer:

– Hvis vi stemmer nej, vil vi lynhurtigt komme til at savne de fælles regler og retningslinjer, vi stemmer om 3. december.

Derfor bliver det lettere for lønmodtagerne

Kontakt: pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum