Furesø Kommune

Et godt nytår – også for dyrene!

Del

Fyrværkeriet skal holdes til de steder, hvor det ikke går ud over de større dyrehold og de over 300 bevaringsværdige bygninger i Furesø. Tjek fyrværkeri-kortet og se, hvor nytåret må skydes ind.

Efter julen kommer som bekendt nytårsaften. For nogen er det årets festligste aften – for andre lidt af en prøvelse. Det er nærliggende at tænke på de stråtækte ejendomme og historiske bygninger, men også for dyrene kan det have voldsomme konsekvenser.

For at undgå store ulykker, er der forbud mod raketter og fyrværkeribatterier i bestemte områder af kommunen. Furesø Kommune opfordrer til, at man tjekker, hvor affyringsrampen må stå, inden festen går i gang.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) opfordrer Furesøs feststemte borgere til at passe på hinanden, sig selv og de fælles omgivelser. ""Nytårsfest og fyrværkeri skal kombineres med forsigtighed og sund fornuft. Vi skal passe på vores kulturarv. Vi har mange historiske bygninger i Furesø, hvoraf mange er stråtækte. Vi har også en del ejendomme med dyrehold, hvor dyrene går ude, og meldingen herfra er, at nytårsaften ikke er noget, hverken dyr eller ejere glæder sig til. Derfor er det vigtigt at bruge den sunde fornuft og holde reglerne for, hvor man må bruge fyrværkeri, og hvor man i stedet må nyde stjernehimlen, som den er".

Hvad gælder på min adresse?

Risikokoordinator i Furesø Kommune, Christian Holst, kan regler og sikkerhedszoner i søvne. ”Vi har gjort det nemt for alle med et kort på furesoe.dk/fyrværkeri, hvor man kan finde alle Furesø-adresser og se, hvad der gælder i området. Ofte handler det blot om at trække ned for enden af vejen. Mangler man en aktivitet, der kan holde børnene beskæftiget mellem jul og nytår, kan man jo oplagt inddrage dem i planlægningen af, hvor nytårskrudtet skal (og må) fyres af”.

Fakta om fyrværkeri

  • Du kan købe fyrværkeri fra 15. december til og med 31. december.
  • Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til og med 1. januar.
  • Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.
  • Fyrværkeri må ikke anvendes nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag, samt halmstakke, brændebunker mv. 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning.
  • Ved affyring af raketter er afstandskravet 200 meter til bygninger med let antændeligt tag, brændbare oplag og brændbar vegetation. Desuden må raketter ikke anvendes nærmere end 10 meter fra en bygningsåbning, for eksempel vinduer eller døre.
  • I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter.
 

Kontakter

Ole Bondo Christensen, borgmester, 7216 5200, borgmester@furesoe.dk
Christian Holst, Risikokoordinator, Center for Kommunale Ejendomme og Anlæg, tlf. 7216 5621

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum