Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Et Arbejde – en anderledes lokalhistorisk udstilling på Slesvigske Vognsamling

Del

Fra den 10. maj til den 30. september kan man på Slesvigske Vognsamling se udstillingen Et Arbejde, der er blevet til i samarbejde med 29 borgere.

Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen

”Vi har bedt borgere i Haderslev Kommune om at låne os en ting, der betyder noget særligt for dem i forhold til Et Arbejde”, fortæller museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen og fortsætter: ”De har også fortalt os historien om den, og det er disse 29 genstande og fortællinger, der udgør udstillingen. 

Kim fortæller, at både tingene og historierne er meget forskellige, og sådan må det også være, for et arbejde kan være mange ting: Det kan være noget vi går på om morgenen, det kan være en ting, vi har bygget, en opgave vi har løst, et håndarbejde, lektier og meget mere. 

Udstillingen er særlig, fordi den på så mange forskellige måder beskæftiger sig med Et Arbejde, men også fordi den er meget personlig. Der er fortællinger, man ikke sådan lige ryster af sig, men også dem, der får en til at smile. 

 

Venlig hilsen 

Kim Jacobus Paulsen 

Museumsinspektør 

Kontakter

Venlig hilsen
Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør


Haderslev Kommune
Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1 - 6100 Haderslev
Direkte telefon: 74 34 78 19 - 23 29 07 50
kijp@haderslev.dk
www.haderslev.dk

Billeder

Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Download
Genstande fra udstillingen
Genstande fra udstillingen
Download
Bidrag fra borgere
Bidrag fra borgere
Download
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og  kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

 

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Makeover på museerne19.4.2021 14:29:41 CEST | Pressemeddelelse

D. 21. april må museerne landet over endelig tage imod gæster igen. Det gælder også Historie Haderslevs tre museer Ehlers Samlingen, Slesvigske Vognsamling og Von Oberbergs Hus. Efter fire måneders nedlukning glæder personalet på de tre museer sig til at åbne dørene, og til at vise hvad vi bl.a. har lavet, imens corona-pandemien har forhindret os i at holde åbent. For selvom der ikke har været åbent for gæster, har der været masser af arbejde bag kulisserne. Og det har ikke kun været planlægning af nye udstillinger, regnskaber og registreringsarbejde. Både i Slotsgade og på Schaumanns Klædefabrik er der sket forandringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum