Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Et Arbejde – en anderledes lokalhistorisk udstilling på Slesvigske Vognsamling

Del

Fra den 10. maj til den 30. september kan man på Slesvigske Vognsamling se udstillingen Et Arbejde, der er blevet til i samarbejde med 29 borgere.

Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen

”Vi har bedt borgere i Haderslev Kommune om at låne os en ting, der betyder noget særligt for dem i forhold til Et Arbejde”, fortæller museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen og fortsætter: ”De har også fortalt os historien om den, og det er disse 29 genstande og fortællinger, der udgør udstillingen. 

Kim fortæller, at både tingene og historierne er meget forskellige, og sådan må det også være, for et arbejde kan være mange ting: Det kan være noget vi går på om morgenen, det kan være en ting, vi har bygget, en opgave vi har løst, et håndarbejde, lektier og meget mere. 

Udstillingen er særlig, fordi den på så mange forskellige måder beskæftiger sig med Et Arbejde, men også fordi den er meget personlig. Der er fortællinger, man ikke sådan lige ryster af sig, men også dem, der får en til at smile. 

 

Venlig hilsen 

Kim Jacobus Paulsen 

Museumsinspektør 

Kontakter

Venlig hilsen
Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør


Haderslev Kommune
Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1 - 6100 Haderslev
Direkte telefon: 74 34 78 19 - 23 29 07 50
kijp@haderslev.dk
www.haderslev.dk

Billeder

Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Museumsinspektør Kim Jacobus Paulsen
Download
Genstande fra udstillingen
Genstande fra udstillingen
Download
Bidrag fra borgere
Bidrag fra borgere
Download
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og  kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

 

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Royal sommer på Slesvigske Vognsamling6.7.2021 08:47:16 CEST | Pressemeddelelse

Prinsessedrømmene har gode vilkår på Slesvigske Vognsamling denne sommer, hvor der udstilles kareter med tilknytning til kongehuset. De historiske vogne har gennem tiden sikret en lang række betydningsfulde personer en behagelig rejse på de danske landeveje, men nu står de for en stund stille i det store udstillingsrum på Simmerstedvej. Mandag den 5. juli var der officiel åbning af udstillingen Kongelige Vogne, hvor gæsterne kan opleve de helt særlige køretøjer.

Dronningens karet udstilles i Haderslev28.6.2021 11:59:35 CEST | Pressemeddelelse

Ved fejringen af 101-året for genforeningen den 13. juni kørte dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian over den gamle grænse i en helt særlig karet. Ved genforeningen i 1920 kørte dronningens farmor, dronning Alexandrine, nemlig over grænsen i nøjagtig den samme vogn. Foran red kong Christian 10. på den hvide hest. Fra tirsdag den 6. juli kan kareten ses i udstillingen Kongelige Vogne på Slesvigske Vognsamling i Haderslev sammen med andre vogne fra kongehuset og fra museets egen samling.

Et usædvanligt samarbejde skal forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord17.6.2021 08:23:04 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året satte Sønderjysk Landboforening (SLF), Provas og Haderslev Kommune gang i et projekt, hvor man sammen vil finde ud af, hvad der skal til for at forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord. Nu ligger den første rapport om årsagerne til den dårlige vandkvalitet klar, og den peger på løsninger, der involverer alle tre parter. Men der er også behov for mere præcise målinger fra Miljøstyrelsen, så der tages højde for de særlige lokale forhold, så pengene prioriteres rigtigt.

Flagstænger i Slotsgadekvarteret7.6.2021 08:38:49 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man går en tur i Haderslevs historiske bykerne, lægger man måske mærke til de mange holdere på husenes facader, hvor der kan monteres en flagstang. På rigtig mange huse blev der i genforeningstiden opsat flagstænger, hvor Dannebrog kunne veje til fejring. Nu er 100 år gået og mange flagstænger er forsvundet igen – men ikke alle! I Slotsgade findes også mange af disse historiske spor, og det er dem, der har inspireret et nyt projekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum