Turbine Forlaget A/S

Essays om livet og om at cykle

Del

Ny opdateret udgave af essaysamlingen STRÆK TIDEN. Med nye essays og nyt forord af Brian Nygaard.

Cyklen er udgangspunktet, når Victor Boy Lindholm skriver om livet og livets indhold med cykelture i Italien, Tyskland, Frankrig, Schweiz og Danmark som bagtæppe. Refleksioner over kærlighed, smerte, glæde og kedsomhed fletter sig ind ud af det grundlæggende spørgsmål: Forstår man mere ved at befinde sig midt i begivenhedernes centrum?

På en cykeltur til Italien skriver Victor om fattigdom, flygtningekrisens urimelighed og David Foster Wallaces oplevelser på et krydstogtskib. I Tyskland om muren og dens betydning, om øst og vest, om at være rystende syg og miste en ven til døden. I Schweiz og Frankrig om at have penge, om ikke at have penge, om industrialiseringen, om ensomhed, om Brad Pitts rolle i Ved floden. I Danmark om Johannes V. Jensens vitalisme og idrætsglæde, om venskab, om J. P. Jacobsens litterære naturbeskrivelser, Sixten Sparre og Elvira Madigan. Og i samlingens sidste essay om, hvor kedeligt cykling egentlig er. Og som en strøm gennem alle teksterne løber spørgsmålet om, hvad menneskets plads er i naturen, i verden og samfundet, og hvordan vi kan være noget for hinanden

Skrevet om GULD af Victor Boy Lindholm:

”Det forekommer mig, at Lindholm giver ret præcis lyrisk stemme til en ung globalt opkoblet eksistens med et Interface-jeg, der både gerne vil være lidt gangster og lidt politisk bevidst.”

- Lilian Munk Rösing, Politiken

Victor Boy Lindholm:

Victor Boy Lindholm (f. 1991) debuterede i 2013 med digtsamlingen DRONE på forlaget AFV PRESS. Siden er udkommet den anmelderoste hyklertrilogi på forlaget Kronstork bestående af digtsamlingerne GULD (2014), NO HARD FEELINGS (2015) og RESORT (2017). Igennem en årrække har Victor Boy Lindholm rejst rundt på cykel i Europa, og disse rejser har skabt materialet for essaysamlingen STRÆK TIDEN. Victor Boy Lindholm skriver reportager og kulturstof for Dagbladet Information, og arbejder sideløbende som oversætter og dramatiker.

Fakta om bogen:

Titel: Stræk tiden
Forfatter: Victor Boy Lindholm
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740661798
Sidetal: 122
Vejl. pris 179,95 kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Den danske konges magt gennem historien1.9.2020 12:00:00 CESTPressemeddelelse

I år har Dronning Margrethe II af Danmark fejret sin 80-års fødselsdag. Som den siddende monark er hun den sidste, der beskrives i bogen ”Kongen i Danmark”, hvor historikeren Rikke Agnete Olsen har beskrevet hver enkelt regent i verdens måske ældste monarki. Grafiker Jørgen Kraglund har ligeledes gengivet hver enkelt i sin velkendte streg fra tidsskriftet Skalk – tro mod sit forlæg, men samtidig helt sin egen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum