Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune vil bane vejen for flere elbiler med ny strategi

Del

Med ønsket om og udsigten til flere elbiler har Esbjerg Kommune lagt en plan for, hvordan ladeinfrastrukturen skal sikres, så bekymringer om tilstrækkelig ladekapacitet ikke afskrækker potentielt fremtidige elbilsejere. Nye ladestandere skal især etableres centralt i Ribe, Bramming og Esbjerg.

30% af den danske bilpark vil være elbiler i 2030. I Esbjerg Kommune løber det op i ca. 20.000 biler, der har et behov for at blive ladet op. Det behov skal en ny strategi og handlingsplan for ladeinfrastruktur i Esbjerg Kommune imødekomme. Teknik & Byggeudvalget har netop givet grønt lys til strategien, som understøtter Esbjerg Kommunes mål om at være en CO2 neutral kommune i 2030.

”Det handler i bund og grund om tryghed. Nuværende og kommende elbilsejere skal se det attraktive i at vælge en elbil, og her er sikkerheden omkring at få ladet bilen op vigtigt. I Esbjerg Kommune er vi klar til at påtage os en vigtig opgave i forhold sørge for, at ladeinfrastrukturen udvikler sig optimalt”, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen.

På forkant med behovet

Relativt mange i Esbjerg Kommune parkerer på egen grund, og de bilejere vil selvfølgelig selv sørge for ladefaciliteter. Derfor er der særlig fokus på at etablere ladepladser tæt på borgere, der ikke har mulighed for at lade på egen grund. Det gælder midtbyerne i Esbjerg, Bramming og især Ribe, hvor koncentrationen af borgere uden mulighed for at lade på egen grund er størst.

”Vores plan er få udvidet antallet af offentligt tilgængelige ladestandere på vej- og parkeringsarealer tæt på bykernerne i Ribe, Bramming og Esbjerg forud for at efterspørgslen overstiger udbuddet. Her følger vi anbefalingen om, at ladeinfrastrukturen skal være på plads god tid før, at behov opstår fra elbilsejerne,” uddyber Søren Heide Lambertsen. Strategien er, at der skal etableres et passende mix af normalladere, hurtigladere og lynladere, så de forskellige brugerbehov kan imødekommes.

Ladestandere ved kommunale bygninger kommer også til at indgå i regnestykket, der skal afdække fremtidens ladebehov. Her vil kommunen gøre ladestanderne tilgængelig for alle. Efter planen skal der inden 2025 etableres over 100 ladestandere foran kommunens bygninger, som man kan bruge mod betaling.

Fælles ansvar for ny strategi

Ladestandere på offentligt vej- og parkeringsareal må Esbjerg Kommune ikke selv stå for. Det skal ske i samarbejde med private ladeoperatører, og det samarbejde, peger strategien på, vil være afgørende for at ladestanderne etableres de helt rigtige steder. Mange er blevet hørt i forbindelse med strategien, og netop den dialog vil flere interessenter gerne fortsætte med Esbjerg Kommune, som kan bidrage med at samle trådene og sørge for vidensdeling på området.

Offentligt tilgængelige ladepunkter ved kommunens vej- og parkeringsarealer.

  Antal ladepunkter   Antal offentligt tilgængelige ladestandere der forventes etableret i 2021 Antal offentligt tilgængelige ladere der forventes etableret inden 2025

Antal offentligt tilgængelige ladepunkter i Esbjerg i dag

8 ladepunkter 32 nye ladepunkter (inkl. Esbjerg Lufthavn)
Ca. 110 nye ladepunkter.

Antal offentligt tilgængelige ladere i Ribe i dag

4 ladepunkter 12 nye ladepunkter

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen, mail srlam@esbjerg.dk eller på telefon 40 12 24 12.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum