Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune understøtter også i 2022 foreningslivet under nedlukninger

Del

Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg har besluttet at forlænge særregler på fritidsområdet, så foreninger, aftenskoler og daghøjskoler i kommunen også i 2022 kan få tilskud til planlagte aktivitetstimer, hvis aktiviteterne ikke kan gennemføres på grund af nationale nedlukninger som følge af corona.

Coronasituationen har desværre i flere omgange medført, at foreninger og aftenskoler fra national side er blevet pålagt midlertidigt at lukke deres aktiviteter. Senest har aftenskolerne f.eks. været pålagt at lukke fra 19. december til og med 16. januar 2022. De åbner nu igen fra og med den 17. januar, men nye nedlukninger som følge af nationale coronarestriktioner kan ikke udelukkes.

Nedlukningerne sætter foreningernes og aftenskolers økonomi under pres. Derfor har Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg besluttet at forlænge særregler på fritidsområdet, så foreninger, aftenskoler og daghøjskoler i kommunen også i 2022 kan få tilskud til planlagte aktivitetstimer, hvis aktiviteterne ikke kan gennemføres på grund af nationale nedlukninger.

Et stærkt foreningsliv også efter corona

- Vi skal understøtte vores gode foreningsliv også under pålagte nedlukninger, så foreningerne, aftenskolerne og daghøjskoler fortsat står stærkt og kan tilbyde borgerne en bred vifte af aktiviteter, når de igen kan åbne. Vi har med en tidligere politisk beslutning kunnet fortsætte med at give tilskud til nedlukkede aktivitetstimer frem til udgangen af 2021, men ikke længere. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har sikret, at foreningerne, aftenskolerne og daghøjskoler også i 2022 kan få økonomisk støtte til planlagte aktiviteter, hvis de i perioder helt eller delvist måtte blive nedlukket på grund af nationale coronarestriktioner, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose.

Støtten betyder blandt andet, at foreninger, der bruger kommunale faciliteter og betaler gebyr, ikke bliver opkrævet gebyr for perioder, hvor de er nedlukkede, ligesom der kan gives lokale- og undervisningstilskud for corona-aflyste aktivitetstimer.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune,
tlf. 26 74 40 53

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum