Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune spiller hovedrollen i verdens største børneteaterfestival i 2022

Del

I foråret 2022 står Esbjerg Kommune på de skrå brædder, når Aprilfestival rykker ind på små og store scener i hele kommunen. 120 professionelle børne- og ungdomsteatre spiller cirka 600 gratis forestillinger, og pressen er velkommen til det første skridt i optakten, når vinderplakaten for festivalen afsløres.

Med 25.000 gratis billetter til 600 forestillinger i dagtilbud, på skoler og for familier er Aprilfestival verdens største teaterfestival for børn og unge, og fra den 27. marts til den 3. april 2022 er Esbjerg Kommune vært for den 51. udgave af den spændende begivenhed.

Egentlig var det meningen, at Esbjerg Kommune skulle have lagt scener til Aprilfestivalen allerede sidste år, men på grund af coronavirus måtte festivalen holde et års ufrivillig pause i 2020. Derfor har der i år været Aprilfestival i Holbæk, mens Esbjerg Kommune har skubbet teaterfesten et år frem.

Det betyder, at planlægningen allerede er i fuld gang, og et af de første skridt er at udvælge den plakat, som bliver den visuelle grundsten for festivalen. De dygtige elever fra Billedkunstnerisk Grundkursus på Kulturskolen Esbjerg har lavet en række forslag til plakaten, og en dommerkomité har udvalgt vinderplakaten, som Kulturskolen Esbjerg leder, Inger Moltesen Fogh, præsenterer på Kulturskolen Esbjerg, Islandsgade 50, tirsdag den 5. oktober kl. 14.00-15.00.

Pressen er velkommen til at deltage i seancen, hvor der er mulighed for at få en snak med den unge kunstner bag plakaten og høre mere om forløbet forud for valget af plakaten, der sammen med de andre bidrag i konkurrencen bliver udstillet til festivalen i 2022.

Aprilfestival 2022 bliver arrangeret af Teatercentrum og Esbjerg Kommune, og i forbindelse med offentliggørelsen af vinderplakaten er holdet bag festivalen klar til at fortælle om den store begivenhed. Også BGK-elever deltager i startskuddet for Aprilfestival 2022.

Kontakter

Kirsten Bisgaard Kirchner, eventkoordinator, tlf. 20 33 62 66, kikir@esbjergkommune.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum