Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune skruer op for vaccinationsindsatsen mod COVID-19

Del

Esbjerg Kommune arbejder tæt sammen med Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscentre og de praktiserende læger om at få flest mulige borgere vaccineret mod COVID-19. Kommunen har bl.a. vaccineret en række borgere i varmestuer og sociale tilbud og været hjemme for at vaccinere hos borgere, som ikke selv kan komme til et vaccinationssted. Kommunen sender nu også sms til borgere i udvalgte sogne med tilbud om vaccination i lokalområdet.

Esbjerg Kommune arbejder aktivt med i indsatsen for, at flest mulige borgere kan blive vaccineret hurtigst muligt mod COVID-19. Som et supplement til Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscentre og mange praktiserende lægers tilbud om vaccination har kommunen sat en række vaccinationsaktiviteter i gang, som skal være med til at sikre, at tilbuddet om vaccination når ud til og er tilgængeligt for flest mulige borgere. I alt ca. 2.500 borgere har foreløbigt gjort brug af Esbjerg Kommunes vaccinationstilbud.

Esbjerg Kommune har blandt andet været ude at vaccinere hjemme hos 28 borgere, som ikke selv har mulighed for at komme til et vaccinationssted, f.eks. fordi de har et handicap eller på anden måde har en nedsat funktionsevne. 375 borgere i varmestuer og sociale tilbud er også blevet vaccineret af medarbejdere fra kommunen, ligesom kommunen i samarbejde med Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscentre har været med til at oprette et særligt vaccinationstilbud til ældre over 75 år, hvor kommunen hjælper med at bestille tid til transport og booke en vaccinetid i Ribe og Esbjerg, så de ældre hurtigt kan sikres en vaccination.

Målrettet indsats via sms

Også målrettede vaccinationstilbud til udvalgte sogne er fortsat på programmet. Ca. 2.100 borgere har allerede valgt at gøre brug af kommunens midlertidige lokale vaccinationstilbud. Mens kommunen i første omgang valgte at annoncere bredt om tilbud om vaccination på udvalgte dage i Bramming, Gørding, Hviding, Tjæreborg og Esbjerg, så vil det fremover kun blive annonceret pr. sms til beboere i de sogne, hvor de midlertidige vaccinationstilbud bliver givet. Mandag den 20. december har borgere i Vejrup f.eks. mulighed for at blive vaccineret. På den måde sikres det, at det er borgere i de lokalområder, hvor der er størst behov, der får mulighed for at gøre brug af vaccinationstilbuddene.

Samarbejder på tværs

- Coronasmitten i Esbjerg Kommune er fortsat høj. Derfor arbejder vi tæt sammen med Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscentre og de praktiserende læger om at få flest mulige vaccineret. Jeg vil gerne sige en stor tak til både de praktiserende læger og Sydvestjysk Sygehus’ vaccinationscentre for det gode samarbejde. Det er vigtigt, at vi står sammen, så vi i fællesskab kan beskytte flest mulige bedst muligt mod COVID-19 gennem vaccination, siger direktør for Fritid, Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Sydvestjysk Sygehus står blandet andet for at levere og blande de COVID-19-vacciner, som kommunens sygeplejersker bruger til borgerne.

Kontakter

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum