Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune skriver sig ind i historien med ny klimaplan  

Del

Den grønne tænketank Concito har netop godkendt Esbjerg Kommunes klimaplan, der skriver kommunen ind i klimahistorien og sætter handling bag ambitionerne om at gøre kommunen CO2-neutral i 2030.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

De kommende år bliver afgørende i Esbjerg Kommunes klimakamp, og vejen mod at blive CO-neutral i 2030 er nu lagt. Esbjerg Kommune har nemlig netop fået godkendt sin ambitiøse klimaplan af den grønne tænketank Concito.

Anerkendelsen er et vigtigt skridt i arbejdet med det nationale klimaprojekt DK2020. Her følger Esbjerg sammen med en lang række danske kommuner i fodsporene på et netværk af verdens største og mest klimaambitiøse byer. Det betyder, at Esbjerg Kommune er med til at skrive international klimahistorie og har forpligtet sig til at leve op til Parisaftalens målsætninger. Faktisk er Esbjerg Kommune med sit 2030-mål endnu mere ambitiøs end Parisaftalen, der sigter efter CO2-neutralitet i 2050.

Allerede fuld fart på

Klimaplanens andet vigtige ben handler om at tilpasse sig det mere ekstreme klima, hvor f.eks. hyppigere oversvømmelser er en udfordring. For at nå i mål med både den del og ambitionen om at blive CO2-neutral er det nødvendigt, at alle bakker op, så klimaet bliver tænkt ind i alle beslutninger i såvel kommunen som samfundet generelt.

Konkret bygger indsatserne i Esbjerg Kommunes klimaplan på handlinger inden for tre primære områder. Det gælder energi, transport og landbrug, fordi de står for størstedelen af CO2-udledningen. Også et bæredygtigt forbrug er i fokus i arbejdet med at passe på klimaet, fordi det også er vigtigt at huske på de konsekvenser, som lokale indkøb og vaner har andre steder i verden.

”Klimaplanen bakker op om den målsætning, vi har vedtaget politisk, og er et værktøj til at sætte handling bag ordene. Der er allerede fuld fart på, og vi har masser af skibe i søen, som har sat kurs mod målet i 2030. Concitos godkendelse af klimaplanen løfter vores klimaindsats op i en liga, hvor vi selvfølgelig tager ansvar lokalt, men også globalt er med til at sætte klimaet øverst på dagsordenen,” siger formanden for Klima & Miljøudvalget, Jørgen Ahlquist.

Rød tråd mellem plan og virkelighed

Netop den grønne omstilling er højaktuel i Esbjerg i disse dage, hvor kommunen er vært for årsmødet i sammenslutningen af verdens førende energibyer (World Energy Cities Partnership). Her samler Danmarks EnergiMetropol deltagere fra ti af medlemsbyerne, Houston, Cape Town, Dammam, Halifax, Calgary, Perth, Kobe, Aberdeen, Stavanger og Esbjerg, og faktisk er det tænketanken Concitos bestyrelsesformand og tidligere klima- og energiminister og EU’s klimakommissær, Connie Hedegaard, der står i spidsen for en debat om grøn omstilling og bæredygtig energi.

”På den måde er der en klar rød tråd mellem DK2020, klimaplanen og alt det, der sker i praksis. Vi sætter et klart grønt aftryk og markerer Esbjerg på verdenskortet som en seriøs og ambitiøs spiller i den grønne omstilling,” siger Esbjerg Kommunes borgmester og præsident for WECP, Jesper Frost Rasmussen. 

Se Esbjerg Kommunes klimaplan vedhæftet herunder.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Jørgen Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget, tlf. 27 24 52 82, jahl@esbjerg.dk

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum