Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune jagter den grønne førertrøje

Del

Med optagelsen i DK2020 er Esbjerg Kommune klar til at lave en ambitiøs klimahandlingsplan med fokus på at reducere udledning af CO2. Kommunen vil allerede inden 2030 være CO2 neutral, selvom det fælles mål sigter på 2050.

Godt på vej:  I september hoppede borgmester Jesper Frost Rasmussen og  transportminister Benny Engelbrecht på en af kommunens 22 nye skraldebiler, som kører på biogas. De er CO2-neutrale, og bidrager det ambitiøse klimamål.
Godt på vej: I september hoppede borgmester Jesper Frost Rasmussen og transportminister Benny Engelbrecht på en af kommunens 22 nye skraldebiler, som kører på biogas. De er CO2-neutrale, og bidrager det ambitiøse klimamål.

I dag blev det offentliggjort, at Esbjerg Kommune er blandt de 46 kommuner, som har søgt om og er blevet gjort til en del af DK2020. Det er et klimapartnerskab, hvor kommunerne skal udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Paris-aftalen.

Ambitiøst klimamål

Målet for kommunerne er at være netto nul-udledende af drivhusgasser inden 2050. Derfor skal hver kommune kigge på de væsentligste CO2 kilder og hvilke tiltag, der kan sættes i værk for at reducere udledningen. Endnu inden arbejdet går i gang, har man i Esbjerg Kommune besluttet at sætte barren endnu højere. Her lyder ambitionen, at kommunen skal være CO2 neutral allerede i 2030.

”I Esbjerg Kommune har vi forpligtiget os til at ville den grønne omstilling, men vi vil ikke bare være en del af den udvikling, vi vil drive den og forme den ved at gå forrest i implementeringen af bæredygtige løsninger, som giver mening for vores borgere og virksomheder”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I arbejdstøjet

Han peger på, at klimaambitionerne også skinner igennem i det seneste budget, hvor der blev sat penge af til at undersøge, hvordan lade-infrastrukturen i kommunen kan udbygges, så alle elbiler er sikret den nødvendige opladning. I samme ombæring besluttede Esbjerg Byråd også, at en halv million kroner skal understøtte arbejdet med den grønne omstilling, mens to stillinger i et nyt klimasekretariat oprettes.

Sekretariat begynder snart at arbejde målrettet med kommunens klimaindsatser, og hertil søger Esbjerg Kommune lige nu to nye medarbejdere. Den ene stilling er dedikeret til DK2020 samarbejdet, mens en ny klimakoordinator skal være tovholder på udvalgte klima- og energiprojekter.

Fælles fodslag om klimaet

Esbjerg Kommunes tilgang til flere grønne initiativer bygger på samarbejde. Udover at være en del af DK2020, så har Esbjerg Kommune indgået en klimasamarbejdsaftale, som sætter fokus på klimavenlig transport. En ny samarbejdskonstellation i form af en klimapartnerskabsaftale med Esbjerg Havn og DIN Forsyning har også set dagens lys.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen løfter sløret for, at det næste initiativ også handler om samarbejde.

”Esbjerg Kommune kan ikke gøre dette på egen hånd. Vi har brug for, at borgere og virksomheder bliver en del af klimaindsatsen. Over 1.000 virksomheder får en invitation til at deltage i et webinar i begyndelsen af december. Her skal vi tale om, hvordan et grønt vækstfokus kan komme virksomhederne til gode. Kommunen er klar på flere partnerskaber, hvor virksomhederne har mulighed for at skabe grøn forretningsudvikling”, siger han.

Satsningen på en klar grøn profilering skal gerne vække genklang hos erhvervslivet og være med til at tiltrække nye virksomheder, som har dette fokus.

 

Om DK2020

DK2020 er et klimapartnerskab mellem kommuner og regioner, der skal sætte yderligere fart på den grønne omstilling i hele Danmark.

Alle landets kommuner har frem til 21. oktober kunne søge om at blive en del af ’DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’. 46 kommuner har ansøgt om at være en del af den første runde, hvor de nu skal i gang med at udvikle en lokal klimahandlingsplan. Se mere: https://realdania.dk/projekter/dk2020

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Billeder

Godt på vej:  I september hoppede borgmester Jesper Frost Rasmussen og  transportminister Benny Engelbrecht på en af kommunens 22 nye skraldebiler, som kører på biogas. De er CO2-neutrale, og bidrager det ambitiøse klimamål.
Godt på vej: I september hoppede borgmester Jesper Frost Rasmussen og transportminister Benny Engelbrecht på en af kommunens 22 nye skraldebiler, som kører på biogas. De er CO2-neutrale, og bidrager det ambitiøse klimamål.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum