Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune indfører midlertidige besøgsrestriktioner på plejehjem

Del

Med virkning fra i dag (onsdag den 16. september 2020) indfører Esbjerg Kommune midlertidige besøgsrestriktioner på alle kommunens plejehjem.

Esbjerg Kommune har modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om omgående at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på alle kommunens plejehjem.

Besøgsrestriktionerne betyder, at besøg på plejehjem som udgangspunkt skal foregå udendørs. Besøg indendørs på plejehjem kan kun ske, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Ved en kritisk situation forstås et uopsætteligt besøg fra en nær pårørende til en kritisk syg eller døende person. En kritisk situation kan også være behov for besøg af nære pårørende hos en person, som på grund af mental svækkelse har svært ved at forstå formålet med besøgsrestriktionerne. Det er lederen på det enkelte plejehjem, der i den konkrete situation beslutter, om en beboer kan få besøg indendørs på grund af mental svækkelse.

Med den nærmeste pårørende forstås beboerens ægtefælle, samlever, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn. I kritiske situationer kan nærmeste pårørende også være søskende eller andre, som beboeren er nært knyttet til, hvis ikke der findes en ægtefælle, samlever eller børn. Det er lederen på det enkelte plejehjem, der beslutter, om der er tale om en nær pårørende.

Stort fokus på at beskytte beboere mod smitte
- Heldigvis er ingen beboere på vores plejehjem hidtil blevet smittet, og vi har fortsat meget stort fokus på at holde afstand og bruge værnemidler, så vi kan beskytte alle beboere bedst muligt mod smitte. Alle besøg skal gennemføres på en forsvarlig måde, både indendørs og udendørs. Besøgende skal altid ringe på døren på det enkelte plejehjem for at blive lukket ind, og de får tilbudt mundbind og håndsprit ved indgangen. Vi har også midlertidigt lukket for frivillige aktiviteter og træningsaktiviteter på plejehjemmene, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

For alt personale på plejehjem, i hjemmeplejen og sygeplejen, som har nær kontakt med borgere, betyder situationen, at de vil blive testet for coronavirus en gang hver anden uge.

- Vi har bedt om at få testbiler ud på plejehjemmene, så det er nemt for personalet at blive testet. Tre af vores sygeplejersker vil stå for at pode personalet, oplyser Arne Nikolajsen.

En reaktion på stigende smittetal
De midlertidige besøgsrestriktioner indføres som reaktion på stigende smittetal i Esbjerg Kommune. I de seneste syv dage er der konstateret 62 nye tilfælde af smittede med COVID-19 i kommunen. Det svarer til, at 54 ud af 100.000 indbyggere er smittede. Påbuddet om midlertidige besøgsrestriktioner gives, når dette tal er over 50.

Besøgsrestriktionerne gælder indtil videre, dog senest til den 1. oktober 2020.

Kontakter

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum