Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune får ny fælles politik for de pårørende

Del

Byrådet opfyldte i går aftes et længe ventet ønske fra de pårørende i Esbjerg Kommune, da de vedtog en ny fælles pårørendepolitik. Politikken skal sikre, at de pårørende føler sig set og hørt og får den nødvendige støtte i deres sårbare situation.

Det kan få store personlige konsekvenser for hele familien, hvis et nært familiemedlem pludselig bliver syg. Som pårørende fylder både bekymringer, nye opgaver med at passe den syge samtidig med at hverdagen stadig skal fungere. Derfor har et enigt byråd vedtaget en ny fælles pårørendepolitik, der skal sikre den bedst mulige støtte til de pårørende.

”De pårørende er utrolig værdifulde i de sårbare situationer, hvor en person bliver syg og ikke kan klare sig selv. Derfor er det ikke mere end rimeligt, at vi har en fælles politik for, hvordan vi som kommune bedst støtter op og hjælper de pårørende,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Glæde over den nye politik

Der er stor ros til Esbjerg Kommune fra både Udsatterådet, Ældrerådet og Handicaprådet, der alle har været med til at forme den nye pårørendepolitik sammen med flere andre foreninger via både tre workshops og flere høringssvar:

”Vi er rigtig glade for, at de pårørende nu får deres egen politik, idet vi fornemmer, at der er politisk fokus på de pårørende og især gives der udtryk for større forventninger til de pårørende. Vi ser frem til, at pårørendepolitikken bliver implementeret ud til alle medarbejdere i hele kommunen, så der bliver taget godt hånd om de pårørende,” siger Gertrud Hansen, formand for Ældrerådet i Esbjerg Kommune.

Også for Handicaprådet er det vigtigt, at der kommer handling bag den nye politik:

”For at lykkes med pårørendepolitikken skal det hurtigst muligt sikres at den følges op med konkrete handlingsplaner. Vi ser gerne øget fokus på børn og unge som pårørende. Ligesom der gerne hurtigt muligt sikres tilbud om vejledning og guidning til de pårørende når en svær kronisk diagnose stilles som eksempelvis sclerose,” siger Erik Sørensen, medlem af Handicaprådet i Esbjerg Kommune.

Den nye fælles politik

Den nye pårørendepolitik indeholder fire hovedelementer:

  • Fokus på den pårørende: Esbjerg Kommune værdsætter den store betydning, som pårørende har for deres nærtstående. De pårørende skal føle sig set og hørt.
  • Dialog og samarbejde: Esbjerg Kommune møder den pårørende med forståelse for den sårbare situation, den pårørende kan være i, og lægger vægt på ligeværdig dialog.
  • Tilbud til pårørende: Esbjerg Kommune har en række tilbud til pårørende, som vi løbende udvikler. Vi holder os opdaterede i forhold til, om der er behov for at udvikle nye og andre tilbud.
  • Børn og unge: Esbjerg Kommune har fokus på, at det påvirker både børn, unge og voksne i en familie, når et familiemedlem bliver ramt af fysisk eller psykisk sygdom eller har en funktionsnedsættelse.

Læs mere om den nye pårørendepolitik her.

FAKTA

Den nye fælles pårørendepolitik

  • I budgetaftalen 2021-2024 besluttede byrådet, at Esbjerg Kommune skulle have en fælles pårørendepolitik.
  • Efter to workshops hen over sommeren 2021 er pårørendepolitikken blevet udformet med bred borgerinddragelse.
  • Byrådet vedtog den nye fælles pårørendepolitik på byrådsmødet mandag 6. december 2021.

Læs hele den nye pårørendepolitik i den vedhæftede pdf.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mobil: 27241800, mail: jesra@esbjerg.dk

Gertrud Hansen, formand for Ældrerådet, mobil: 21696289, mail: gertrud11@stofanet.dk

Erik Sørensen, medlem af Handicaprådet, mobil:2024 1152, mail: sirtoby87@gmail.com

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum