DI Sydvestjylland

Esbjerg er den mest erhvervsvenlige storkommune i Danmark

Del

Esbjerg er igen blevet mere erhvervsvenlig. Det svarer de lokale virksomheder i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem. Faktisk er Esbjerg langt mere erhvervsvenlig end København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Det er blevet lettere at drive virksomhed i Esbjerg, viser DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Esbjerg ligger på en 21. plads blandt alle landets kommuner, når det gælder, hvor erhvervsvenlig kommunen er. Det er en fremgang på ti pladser siden sidste år og væsentlig bedre end de øvrige storkommuner i Danmark.

Noget af det, som virksomhederne vurderer, at kommunen er god til, er den fysiske planlægning. Virksomhederne oplever, at kommunen tilbyder attraktiv erhvervsjord og skaber plads til, at både byen og virksomhederne kan udvikle sig.

- Esbjerg er blandt landets bedste kommuner til at få puslespillet til at gå op. Flere steder i kommunen har det været en stor opgave at få visionerne og den fysiske planlægning til at gå op i en højere enhed. Men det er i store træk lykkedes, så der nu er skabt gode udviklingsmuligheder i årene fremover, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen.

Også niveauet for skatter og afgifter værdsætter virksomhederne i stigende grad.

- Noget af det, virksomhederne også kvitterer for, er kommunens skatte- og afgiftsniveau. Blandt andet derfor er det vigtigt, at kommunen holder fast i, at der ikke opkræves dækningsafgift på erhvervsbygninger i Esbjerg. Dækningsafgiften er en skæv afgift, der rammer virksomhederne, uanset om de har overskud eller ej. En genindførsel vil ødelægge det gode image som erhvervskommune, som Esbjerg igen er ved at få opbygget. Det er vigtigt at huske, at virksomhederne ganske enkelt står bedre rustet i den internationale konkurrence jo færre skatter, afgifter og gebyrer, de skal lægge, siger Jesper Toft Mathiasen.

Virksomhederne vurderer også, at infrastrukturen i og omkring Esbjerg er god, og at Esbjergs image igen er blevet meget bedre. Det har stor betydning for kommunens evne til at tiltrække nye borgere og virksomheder, vurderer Jesper Toft Mathiasen.

Ser man mod nabokommunerne, er virksomhederne generelt tilfredse med kommunernes service i det sydvestjyske. Billund er med en syvendeplads den bedste erhvervskommune i området. Varde Kommune går en lille smule tilbage fra en niende-plads til en stadig fin 20. plads, mens Vejen fastholder en placering i top ti med en flot niende-plads.

FACTS OM LE 2017:

 - DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI, Johan H. Pedersen, jhp@di.dk tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum