WFP - FN’s World Food ProgrammeWFP - FN’s World Food Programme

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA

Del

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera
Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera

Projektet vil støtte lokalsamfund i seks distrikter - Monaragala, Matale, Mulathivu, Mannar, Batticaloa og Nuwara Eliya. Det fokuserer på at give kvindelige entreprenører mulighed for at udvikle sig gennem tiltag, der har som mål at forbedre deres færdigheder og øge deres indtjening. Et yderligere mål er at forbedre adgangen til seksuelle og reproduktive sundhedsydelser for at kunne forebygge krænkelser af menneskerettigheder, herunder kønsbaseret vold.

Projektet lanceres på samme dag som de to organisationer påbegynder fejringer af den årlige, globale 16 days of Activism Against Gender-Based Violence Campaign (25 november til 10 december). Kønsbaseret vold påvirker primært kvinder og piger i den reproduktive alder (15-49) hvilket påvirker deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder negativt og forstærker den onde cirkel af fattigdom.

”At fremme social og økonomisk selvbestemmelse blandt Sri Lanka’s kvinder vil hjælpe med at bryde den onde intergenerationelle cyklus af fejlernæring,” sagde Brenda Barton, WFP’s landerepræsentant. ”Dårlig ernæring tidligt i livet reducerer mulighederne for indlæring og øger sundhedsrisici forbundet med reproduktion og mødrenes sundhed og påvirker samtidig produktiviteten negativt.”

”UNFPA er glad for at starte dette nye samarbejdsprojekt med WFP. Det vil sikre en holistisk tilgang til sundhed og velfærd hos kvinder og piger. Gennem dette projekt sigter vi mod at udvide valgmulighederne for kvinder og piger i Sri Lanka. Det er et led i bestræbelserne på at nå alle – også de mest sårbare,” siger Ritsu Nacken, UNFPA’s landerepræsentant.

På trods af Sri Lanka’s betydelige resultater i forhold til generelle sundhedsindikatorer, halter indikatorerne for ernæring fortsat langt bagefter. Landet er både udfordret af fejlernæring, hvor antallet af underernærede er stagneret, samt af et stigende antal overvægtige mennesker med en stigning i forekomsten af fedme som følge. Hver sjette nyfødte har en for lav fødselsvægt og hver sjette barn under fem år er tynd i forhold til sin højde (udmagring). Dette udgør en kritisk udfordring i forhold til den offentlige sundhed. Det indikerer en ond cirkel af fejlernæring og understreger behovet for at forbedre mødrenes ernæring, herunder også i byområderne, hvor næsten en ud af to kvinder i den reproduktive alder enten er overvægtige eller lider af fedme.

Betydelig dokumentation fastslår, at bedre ernærede piger er mere tilbøjelige til at forblive i skolen. Hvis unge mennesker desuden får tilstrækkelig viden om og adgang til seksuel og reproduktiv sundhed, vil de være bedre i stand til at beskytte sig selv mod overgreb på deres menneskerettigheder - som for eksempel i form af kønsbaseret vold. Det vil frigøre de unges potentiale og mulighed for at bidrage positivt til den sociale- og økonomiske udvikling af deres lokalsamfund og landet generelt.

Det fælles projekt er muliggjort takket være et bidrag fra den danske regering til WFP på godt DKK 3 millioner. Projektet vil blive udført i tæt samarbejde med Ministeriet for Sundhed, Ernæring og Oprindelig Medicin i Sri Lanka.

Nøgleord

Kontakter

Ms. Sadhana Mohan, WFP/Colombo, Email: sadhana.mohan@wfp.org Tel. +94 77 375 4233
UNFPA Sri Lanka, Communications Unit: srilanka.office@unfpa.org / srilanka.unfpa.org

Billeder

Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera
Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera
Download
Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera
Fotokredit: UNFPA/Avindi Perera
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid.

FN’s Befolkningsfond (UNFPA) arbejder for en verden, hvor enhver graviditet er ønsket, enhver fødsel er sikker, og hvor alle unge har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

Danmark øger sit bidrag til Rohingya flygtninge og værtssamfund gennem WFP31.10.2018 07:05:00 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – Den danske minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs annoncerede i dag et bidrag på yderligere 30 millioner kroner til at dække de akutte fødevarebehov blandt Rohingya flygtninge og værtssamfund. Det skete efter et netop afsluttet besøg i flygtningelejrene i Kutupalong-Balukhali, Cox’ Bazar sammen med eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum