Hjørring Kommune

Erik Larsen fra Lendum vinder Hjørring Kommunes sociale frivilligpris 2020

Del

For 10. år i træk uddelte Hjørring Kommune fredag den 25. september den sociale frivilligpris.

Erik Larsen og Per Møller
Erik Larsen og Per Møller

Der er i år blevet indstillet 17 kandidater til frivilligprisen, og Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget har udvalgt vinderen af prisen blandt alle kandidaterne. Vinderen Erik Larsen er blevet indstillet af Doris Kristensen og Helle Nejst Christiansen.

I deres indstilling står der blandt andet, at Erik med sit gode humør og positive sind altid er klar til at yde en indsats ved forskellige aktiviteter som pensionist-banko, madklub for ældre mænd samt sang og musik for ældre. Han er med til at hæve de ældres humør – gerne med en god historie eller vittighed, og dermed give dem en god dag.

Jeg er meget stolt over at vinde frivilligprisen, men jeg har også mange gode hjælpere omkring mig, siger Erik Larsen.

Formålet med frivilligprisen er at vise påskønnelse af den frivillige sociale indsats, som foregår hver dag året rundt. Der er også et ønske om at skabe opmærksomhed omkring det frivillige sociale arbejde til inspiration for andre. Med prisen følger også et pengebeløb på 15.000 kr., som vinderen kan bruge efter eget ønske.

Per Møller, som er formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, overrakte prisen fredag eftermiddag ved et mindre arrangement i Byrådssalen på Hjørring Rådhus.

- Det er altid meget svært at vælge vinderen af frivilligprisen, da alle kandidater er gode bud til prisen. I år har vi valgt, at Erik Larsen fra Lendum vinder prisen. Han har i årevis ydet en kæmpe frivillig indsats, som har gjort en stor forskel for ældre i Lendums lokalsamfund. Dette store engagement vil vi gerne anerkende med frivilligprisen, siger Per Møller (C).

Med i Byrådssalen var udover Erik Larsen og de to indstillere også tre politikere fra Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget formand Per Møller, næstformand Chelina Bagger og Louise Bilde Hvelplund.

- På grund af Corona-situationen har det ikke været muligt at uddele prisen ved den store frivilligfest, som vi plejer, men vi håber at vende stærkt tilbage næste år. Det har været vigtigt for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget fortsat at have en markering af, hvor betydningsfuld denne pris er, siger Per Møller (C).

Nøgleord

Kontakter

Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller på tlf. nr. 40 81 65 31
Erik Larsen på tlf. nr. 29 47 14 26

Billeder

Erik Larsen og Per Møller
Erik Larsen og Per Møller
Download
Erik Larsen og indstillerne
Erik Larsen og indstillerne
Download
Overrækkelse af frivilligprisen 2020
Overrækkelse af frivilligprisen 2020
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Indførelse af besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune23.10.2020 14:41:49 CESTPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 23. oktober udstedt et besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Besøgsforbudet træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Plejecentre i Hjørring Kommune har siden d. 9. september været underlagt en række besøgsrestriktioner, som indebærer, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende som kan aflægge besøg, og at besøg derudover kun er tilladt i kritiske situationer. Derudover har det indtil i dag også været muligt, at besøg kunne foregå på udendørsarealer. Det nye besøgsforbud indebærer, at det nu ikke længere er tilladt med besøg på udearealer på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Det er dog fortsat muligt for den enkelte beboer at udpege én pårørende, som kan aflægge besøg, ligesom det fortsat er muligt med besøg i kritiske situationer. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder besøgsforbuddet i dels det høje smittetryk i Hjørring Kommune og dels at der i kommunen er mange smittede minkfarme. Besøgsforbuddet gælder indti

Hjælp din kommune: Fortæl, hvor meget du bevæger dig og om dine idrætsvaner og fritidsdrømme.20.10.2020 12:44:37 CESTPressemeddelelse

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Hjørring Kommune sætter lige nu fokus på at få dine ønsker og drømme for dit fritidsliv belyst. Både hvilke aktiviteter du synes er spændende men også hvilke bevægelsesfaciliteter kommunen skal prioritere til det gode fritids- og foreningsliv. Hjørring Kommune er derfor i de kommende uger en del af forskningsprojektet Danmark i Bevægelse samt en lokal borgerundersøgelse af dine bevægelsesvaner.

Fortsat højt smittetryk i Hjørring Kommune1.10.2020 16:24:37 CESTPressemeddelelse

Smittetrykket i Hjørring Kommune er både høj og udbredt, og de seneste to dage har smittetallet været stigende. Hovedparten af de smittede er mellem 30 og 60 år, og der er kun få unge smittede modsat situationen i mange andre kommuner. Der er gennem de seneste uger blevet konstateret smittetilfælde bredt geografisk i hele kommune, og en del af dem har direkte relation til de smittede minkfarme, men det er langt fra alle. Dermed kan smittebilledet ikke alene relateres til særlige grupper. Derfor er der ekstra grund til, at alle borgere er opmærksomme på de velkendte retningslinjer og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune: Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster. Undgå at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning. Oplever man de mindste symptomer på Covid19 – kontakt egen læge hurtigst muligt. Benyt muligheden for at blive t

Påbud om besøgsrestriktioner på plejecentre og på visse botilbud fortsætter uændret1.10.2020 13:37:46 CESTPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har forlænget påbuddet om midlertidige besøgsrestriktioner på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Forlængelsen af påbuddet sker på baggrund af forhøjet og udbredt smitte med Covid-19 i kommunen. Det betyder, at det tidligere påbud som Hjørring Kommune modtog fra Styrelsen for Patientsikkerhed d. 9. september 2020 nu er blevet forlænget. Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt fortsat skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørsarealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren. Påbuddet gælder fortsat både fællesarealer og beboernes egen bolig. - Det er rigtigt ærgerligt og trist, at vi er blevet pålagt at forlænge besøgsrestriktionerne på plejecentrene. Vi ved, at det er meget svært både for vores beboere og for de pårørende. Med det høje smittetryk vi har i kommunen, har vi et særligt ansvar for at skærme vores ældre og skrøbelige borgere. V

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum