Erhvervspsykolog: Sådan holder du juleferie med god samvittighed

Del

Mere end hver tredje dansker føler sig mere presset i december end resten af året ifølge en ny YouGov-undersøgelse. Af dem siger 45 procent, at det skyldes ekstra travlhed på jobbet op til jul. Bliv klar til juleferien med tre gode råd fra erhvervspsykolog Rasmus Højbæk.

Med under en uge til juleaften er der på mange arbejdspladser ekstra travlt, fordi opgaver skal afsluttes inden juleferie og årsskifte. Det presser mange danskere.

En ud af tre danskere føler sig nemlig mere presset i december end resten af året. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Krifa. Det er i høj grad de praktiske gøremål, der presser, men det er også jobbet. Af dem, der føler sig presset i december, siger knap halvdelen, at det skyldes ekstra travlhed på jobbet.

Det kan sætte en dæmper på julehyggen, hvis jobbet presser, og du tager bekymringerne med hjem, siger erhvervspsykolog i Krifa, Rasmus Højbæk. Han har tre gode råd til, hvordan du planlægger dig ud af travlheden de sidste par dage inden ferie – så du kan få en jul i ro og mag:

  1. Skab overblik.
    Med under en uge til juleferie kan det være svært at nå alle arbejdsopgaver. Dan dig et overblik over dine opgaver med en liste, så du ved, hvad der skal gøres, inden du lukker ned på fredag - og hvad der kan vente til efter jul.

  2. Bed din chef om at prioritere.
    Når tiden er knap og opgaverne mange, kan det være svært at overskue, hvilke opgaver man skal prioritere først – for det hele kan føles lige vigtigt. Stop op, og få din leder til at prioritere.
  1. Hold fri, når du holder fri.
    Hvis der er opgaver, du ikke kan nå, så accepter det – og tag hånd om det på den anden side af juleferien. For du skal give dig selv mulighed for at glemme arbejdet for en stund og holde en velfortjent juleferie med familie og venner.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt: Mette Christiansen, mech@krifa.dk, 28344319
Erhvervspsykolog: Rasmus Højbæk, ras@krifa.dk, 51381846

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

Erhvervspsykolog: Det er okay at være nervøs for at vende tilbage på arbejdet15.5.2020 13:47:31 CESTPressemeddelelse

Flere og flere arbejdspladser er så småt ved at åbne op og lade de tomme kontorbygninger blive fyldt med liv igen. Intet er som før Corona-krisen, og mange vil møde ind til en anderledes hverdag med restriktioner og nye rutiner. Men hvordan sikrer man høj trivsel, når alt er vendt på hovedet, og Corona stadig raserer? Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk kommer her med tre gode råd til en hverdag med trivsel: Sæt ord på bekymringerne. - Der kan være mange bekymringer og stor usikkerhed forbundet med at skulle vende tilbage på arbejdspladsen, mens Corona stadig er der. Er det sikkert? Bliver jeg nu smittet? Holder mine kolleger god nok hygiejne og afstand? Tal om det med dine kolleger og sæt ord på det, der fylder. Du er helt sikkert ikke alene om bekymringerne. Inddrag din leder. - Lederen har en vigtig rolle i at sikre arbejdsmiljøet og trivslen, og det kan derfor være en god idé at inddrage lederen. Det er fx en god idé, at lederen italesætter, at det er okay at sige fra, hvis nogen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum