Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren vil løfte sjællandske landdistrikter med ekstra 7,81 mio. kr.

Del

Som et led i arbejdet med landbrugspakken beskar den tidligere V-regering de lokale aktionsgrupper. Den nedskæring ruller erhvervsminister Simon Kollerup nu tilbage.

Han afsætter dermed 30 mio. kr. mere i 2020 til de lokale aktionsgrupper. Mere præcist 30 mio. kr. til lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet, som tilsammen dækker 56 kommuner og 27 småøer. I Region Sjælland er det de fem lokale aktionsgrupper LAG Sydsjælland, Landudvikling Slagelse, Udvikling Stevns, LAG Midt Nordvestsjælland og LAG Lolland-Falster, der sammen med LAG Småøerne står for den lokale udviklingsstrategi og prioritering af projekter.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

Til trods for den åbenlyse værdi LAG-midlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet. Derfor har den nye regering besluttet at rulle besparelsen tilbage og tilføre 30 millioner kroner til området i 2020.”

Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer.

Regeringens forøgelse af LAG-midlerne betyder, at de lokale aktionsgrupper i Region Sjælland efter årsskiftet tilsammen får yderligere 7,81 mio. kr. mellem hænderne til at fremme nye projekter i Region Sjælland. Dertil kommer, at LAG Småøerne får yderligere 1,23 mio. kr., der også kan komme projekter i Region Sjælland til gode.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

Jeg tager mit ansvar som minister for landdistrikterne meget alvorligt. Vi skal styrke lokalsamfundene og her er flere midler til LAG-foreningerne en god måde at sikre, at midlerne skaber en positiv forskel lokalt – også i Region Sjælland”.

Tidligere har de lokale aktionsgrupper i Region Sjælland bl.a. givet støtte til projektet ”Wrappy naturlig og bæredygtig madindpakning” i Kalundborg og Camp Adventure boardwalk og tårn i Rønnede.

Erhvervsministerens forventning er, at flere midler til de lokale aktionsgrupper vil understøtte bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne og på de små øer. De grønne projekter skal være med til at styrke lokalsamfundene og skabe flere arbejdspladser.

For mere information:

  • Kontakt Erhvervsministeriets presserådgiver Ditte Vibe Petersen, tlf. 91337097, mail: divipe@em.dk
  • Erhvervsstyrelsens Netværkscenter for LAG, tlf.: 41 71 78 30, mail: netvaerkscenter@erst.dk

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum