Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren: Vigtigt at forsikringsselskaber får ryddet ordentligt op, så kunder kan kompenseres

Del

Sidste år kom det frem at en række gravide kvinder har fået afslag på deres forsikringsskader, som var opstået i forbindelse med deres graviditet. Erhvervsministeren krævede dengang en oprydning i sektoren, og Finanstilsynet har nu besluttet at politianmelde fjorten selskaber i sagen.

Når forsikringsselskaber afviser at betale regningen til fysioterapeuter eller kiropraktorer på grund af kvindens graviditet, så kan det være i strid med ligebehandlingsloven, og det skal naturligvis kompenseres siger erhvervsminister Simon Kollerup:

”Da jeg tilbage i efteråret blev gjort opmærksom på, at nogle pensionsselskaber havde stået bag en mulig ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer, så var meldingen klar: Med sagerne følger der et ansvar, og det er helt afgørende, at selskaberne får ryddet op i de ulovlige afslag, så kvinderne får den dækning, de har krav på.”

Tilbage i efteråret gik Finanstilsynet ind i sagen, og nu står fjorten selskaber over for en mulig politianmeldelse:

”Jeg er tilfreds med, at Finanstilsynet nu har taget affære. Det er naturligvis altid alvorligt, når en politianmeldelse er nødvendig, men jeg ser det som et afgørende skridt i den rigtige retning, hvor selskaberne skal genopbygge tryghed og tillid hos kunderne. Det skal være trygt at være forbruger i Danmark, og der skal selvfølgelig være hjælp at hente hos selskaberne, når smerter sender forbrugeren til kiropraktor eller fysioterapeut,” siger erhvervsministeren

Finanstilsynet har som udgangspunkt tre mulige tilsynsreaktioner, når de konstaterer et brud på gældende regulering – påbud, påtale og politianmeldelse. Har en virksomhed eller person overtrådt en strafbelagt bestemmelse i den finansielle lovgivning, vil Finanstilsynet ud fra overtrædelsens karakter vurdere, om der er grundlag for en politianmeldelse af virksomheden.

Kontakter

Erhvervsministeriets pressetelefon tlf.: 91 33 70 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum