Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren underskriver erklæring med EU’s digitale frontløbere

Del

Erhvervsminister Simon Kollerup er i dag vært for et møde blandt EU’s mest digitale lande. Sammen har de netop underskrevet en erklæring, der skal sørge for et mere udbredt og samtidig ansvarligt brug af kunstig intelligens.

Arkivfoto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet
Arkivfoto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet

EU’s mest digitale lande er netop blevet enige om at underskrive en erklæring, der skal sørge for, at kunstig intelligens bliver brugt ansvarligt på europæisk plan.

Det sker efter et møde i en kreds af EU’s mest digitale lande, som kaldes D9, hvor erhvervsminister Simon Kollerup i dag var vært.

”Corona-krisen har for alvor sat en tyk streg under det enorme potentiale, der er ved at bruge kunstig intelligens. Det giver os mulighed for at gøre mange ting på en klogere og mere effektiv måde f.eks. forskning i behandlinger af COVID-19 og på længere sigt, når virksomhederne skal omstille sig efter krisetider. Men det er vigtigt, at det gøres på en ansvarlig måde, så vi som forbrugere kan stole på, at deres data ikke bliver misbrugt. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har underskrevet en erklæring om, og at vi fremover kommer til at samarbejde om at fremme netop det,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ud over ministerens kolleger var der også deltagelse fra erhvervslivet, som gav input til, hvordan Europa skal stille sig ift. kunstig intelligens.

Her var der indlæg fra Iværksætterforeningen, Google og danske Corti, som med hjælp fra kunstig intelligens kan opdage hjertestop i opkald til de danske alarmcentraler.

Det næste møde i D9+ afholdes til efteråret i Finland.

Kontakter

Billeder

Arkivfoto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet
Arkivfoto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet
Download

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum