Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til USA for at sælge dansk greentech og hente inspiration

Del

I dag rejser erhvervsministeren til USA, hvor han skal bane vejen for øget dansk eksport af vind- og vandteknologi. Undervejs mødes han blandt andet med Trumps nye transportminister. Og så skal han se nærmere på, hvordan amerikanerne fremmer innovation og iværksætteri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen indleder i dag en uges rundrejse i USA, hvor særligt greentech, innovation og iværksætteri står højt på dagsordenen.

Blandt andet skal ministeren mødes med en række nøglepersoner i Californien med henblik på at styrke interessen for offshore vindenergi og hjælpe med at bane vejen for en dansk-californisk samarbejdsaftale på vandområdet, som den danske regering har arbejdet for over længere tid.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Californien har nogle ambitiøse klimamål, og fx har man i Californien for nogle år siden vedtaget en økonomisk pakke på over 50 mia. kr. til forbedring af statens vandkvalitet og –forsyning. Derfor er der stor interesse for de danske løsninger og erfaringer på området."

 "De danske virksomheder er frontløbere når det gælder vind- og vandteknologi, og der er derfor nogle fantastiske muligheder for at øge greentech-eksporten til USA betydeligt de kommende år. Også i forhold til vindenergi, som er den hurtigst voksende energikilde i USA, men hvor de stadig er forholdsvis uerfarne. Fx er offshore vind – et område hvor Danmark er verdens førende - et stort set ukendt fænomen i USA.”

Udover at slå et slag for dansk greentech, skal erhvervsministeren hente inspiration til, hvordan vi i Danmark kan blive bedre til at fremme iværksætteri og styrke innovationen i dansk erhvervsliv. Blandt andet besøger ministeren MIT (Massachusetts Institute of Technology), som samarbejder tæt med erhvervslivet om at udklække innovative digitale talenter og omsætte de studerendes idéer til forretning. 

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum