Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren åbner dansk-kinesisk turismeår i Kina

Del

I dag blev dansk-kinesisk turismeår 2017 officielt skudt i gang ved en åbningsceremoni i Beijng, hvor det blandt andet blev offentliggjort, at HKH Kronprins Frederik er protektor for turismeåret

I dag lød startskuddet til det dansk-kinesiske turismeår, som forhåbentlig vil øge tilstrømning af kinesiske turister til Danmark. Erhvervsminister Brian Mikkelsen er i den anledning rejst til Kina, hvor han deltog i den officielle åbningsceremoni.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Det er en stor ære for Danmark at blive udvalgt til at holde turismeår med kineserne. Og så er det jo først og fremmest en rigtigt god forretning for Danmark, idet vi får et kæmpestort skub i forhold til at markedsføre Danmark over for kineserne." 

"Vi ved, at sådan et turismeår for andre lande har ført til en markant stigning i antallet af kinesiske turister, og at det er en effekt som gælder mange år ud i fremtiden. Det forventer vi naturligvis også vil ske for Danmark, og det er noget, der vil kunne mærkes for de danske turismeerhverv.”  

I forbindelse med åbningsceremonien underskrev erhvervsministeren officielt samarbejdsaftalen om turismeåret sammen med Li Jinzao, formand for China National Tourism Administration (CNTA).

Ved åbningsceremonien blev det blandt andet offentliggjort, at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor for det dansk-kinesiske turismeår, og programmet for turismeåret blev præsenteret.

Udover Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet består de involverede danske parter i turismeåret af VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, Destination Fyn, HCA Fonden, VisitNordsjælland og en række erhvervsrepræsentanter.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Fakta:

Fra dansk side er nogle af flagskibsarrangementerne for turismeåret:

  • ’China Day’ – et business-to-business arrangement i København, hvor kinesiske touroperatører, flyselskaber, journalister og bloggere inviteres til Danmark for at sætte fokus på bedre flytilgængelighed, nye signaturrejser til Danmark mm.
  • ’Denmark Days’ i Kina, hvor der afholdes en række danske kultur-, erhvervs- og turismefremstød.
  • ’Odense Illuminated’ i forbindelse med 150-året for H.C. Andersen som æresborger i Odense.
  • Afslutningsceremoni, der afholdes i Danmark med kinesisk værtskab.

De danske målsætninger for turismeåret er:

  • En stigning i antallet af kinesiske overnatninger i Danmark på mindst 25 pct. over de næste to år.
  • Øge kinesernes gennemsnitlige opholdslængde i Danmark fra 1,5 dag til 2 dage i 2018.
  • I 2016 havde Danmark 218.000 registrerede overnatninger fra kinesiske turister. Det er en stigning på 10,5 pct. i forhold til 2015.
  • Læs mere om dansk-kinesisk turismeår

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum