Dansk Byggeri

Erhvervslivet har fået bedre vilkår på Bornholm

Del

Det går bedre med erhvervsvenligheden på Bornholm. Regionskommunen er rykket 15 pladser frem på Dansk Byggeris rangliste over de danske kommuners erhvervsvenlighed i 2018. Bornholm ligger dog stadig i nederste halvdel som nummer 64.

Der er fremgang at spore for erhvervslivet på Bornholm, viser Dansk Byggeris årlige analyse.

- Vi har i Dansk Byggeri Bornholm en vedvarende dialog med Regionskommunen om vilkårene for virksomhederne på Bornholm. Jeg håber meget, at vi nu kan udbygge dialogen til et samarbejde til gavn for alle parter, så virksomhederne kan få bedre rammevilkår, og så Regionskommunen kan kravle endnu højere op næste år, siger formand for Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed.

Bedre samarbejde mellem skole og virksomheder
Fremgangen skyldes flere ting. Blandt andet har Regionskommunen nedsat gebyret på at behandle byggesager. Og Regionskommunen udliciterer også en række driftsopgaver på det tekniske område til private virksomheder.

- Vi har en løbende dialog med Regionskommunen om at gøre en endnu større indsats for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Der er også vedtaget en politik om, at folkeskoler skal tilbyde erhvervspraktik i afgangsklasserne. Desuden har Regionskommunen medarbejdere til at koordinere samarbejdet mellem folkeskole og virksomheder. Det er den rigtige vej at gå, når vi i virksomhederne mangler faglært arbejdskraft, og det er med til at rykke Bornholm længere opad på listen, siger Jens Koefod.

Sådan er Bornholm placeret på ranglisten

Kommune

2017

2018

Ændring

Bornholm

79

64

15

 

Fakta om kommuneanalysen
Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed, telefon 20 14 28 88, jk@ple.dk
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Bornholm Niels Tolstrup, telefon 20 65 98 40, nth@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Vedhæftede filer

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum